Sfeerfoto van BNNVARA Festival
BNNVARA Festival
BNNVARA Festival
BNNVARA Festival

Locatie en bereikbaarheid

Westergas-the-other-district2

Adres
Westergas
Pazzanistraat 33
1014 DB Amsterdam

Westergas
Westergas is een plek voor cultuur, een historisch terrein in de stad Amsterdam. De voormalige gasfabriek uit 1880 is vanaf 2003 getransformeerd tot een écht Amsterdams, levendig cultuurdorp. Cultuur in alle vormen. Omgeven door het groen van het Westerpark.

Het terrein biedt een vrijplaats voor muziek, horeca, theater & performance, film & foto, kunst, lifestyle, sport, evenementen en tv-studio’s. Diversiteit en creativiteit wordt hier gevierd. Waar historische waarde en vernieuwende ideeën samen komen. Een unieke bestemming voor lokale en internationale bezoekers, met een eigen karakter.

Meer informatie over de locatie is te vinden op de website van de Westergas.

Bereikbaarheid
Voor de actuele reisinformatie kun je een kijkje nemen de website van 9292. Deze is hier te vinden.

Openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station Amsterdam met bus 21. Uitstappen bij de halte Van Hallstraat/Westergasfabriek. In de nacht rijdt bus 283 van en naar Centraal Station vanaf halte Van Limburg Stirumstraat. Reis je vanaf het centrum? Neem dan tram 5 en stap uit bij halte Van Limburg Stirumplein of halte van Hallstraat/Westergasfabriek.

Auto
Vanaf de ring A10: pak de afslag S103/S104 (Haarlem) en rij richting het centrum via de Haarlemmerweg. Aan de linkerhand vind je de Westergas.

Vanaf Schiphol: pak de A4 richting Amsterdam (ring A10 en neem afslag S103 via de Haarlemmerweg richting centrum. Aan je linkerhand vind je de Westergas.

Parkeren
Je kunt terecht bij Q-Park aan de Van Bleiswijkstraat en bij parkeergarage Willemspoort op het Haarlemmerplein. Q-park bevindt zich op loopafstand van de Westergas en is 24 uur per dag geopend. Ook parkeer je voordelig bij parkeergarage Willemspoort.

Q-Park
Van Bleiswijkstraat 8
1051DG Amsterdam
Gelegen tegenover Westergasfabriek
Tarief: € 2,- per 33 minuten/ € 30,- per dag

Parkeergarage Willemspoort
Haarlemmer Houttuinen 549
1013GM Amsterdam
15 minuten loopafstand
Tarief: €0,50 per 7 minuten/ €47.50 per dag

Parkeergarage Bos en Lommer
Leeuwendalerweg 23B
1055JE Amsterdam
10 minuten afstand met bus 21 (uitstappen halte Westergasfabriek)
Tarief: €3,- per uur/ €13,- per dag