Sander van de Pavert gaat op geheel eigen wijze het gesprek aan met bijzondere mensen uit de wereld van media en televisie.

Over Avondlicht

Andries Knevel, Freek Vonk en Catherine Keyl te gast in absurdistisch interviewprogramma

sandervandep

Avondlicht is een eigenzinnig interviewprogramma van LuckyTV, waarin Sander van de Pavert op geheel eigen wijze het gesprek aangaat met bijzondere mensen uit de wereld van media en televisie. In Avondlicht gaat Van de Pavert graag op zoek naar de ónbekende kant van zijn bekende gasten. En niet zijn spitsvondige vragen, maar een vlijmscherp montagemes is daarbij Van de Pavert's sterkste wapen. In gesprekken met Andries Knevel, Freek Vonk, Jort Kelder, Giel Beelen en Catherine Keyl leidt dit alles in Avondlicht tot een serie onwaarschijnlijke interviews, bizarre anekdotes en ongemakkelijke stiltes. 


Avondlicht was te zien bij BNNVARA op NPO 1.


Het maken van een talkshow als Avondlicht was voor Sander van de Pavert een lang gekoesterde wens. Door bekende gasten nu eens zélf serieus te interviewen en deze gesprekken vervolgens uitgebreid te hermonteren ontstaat een 12 minuten durende talkshow vol humor, ongemak en onverwachte wendingen. Van de Pavert ziet het maken van Avondlicht dan ook als zijn masterpiece: "In dit programma kan ik eindelijk alles kwijt."


Over de samenwerking met zijn gasten is hij duidelijk: "Zij verdienen alleen maar applaus. Ze stellen zich kwetsbaar op door een uur lang met mij te praten en mij vervolgens te laten bepalen wat ik in de montage met dat interview ga doen. Ik hoop dat ik hun vertrouwen niet beschaamd heb. Maar daar ben ik ook weer niet helemaal zeker van." 


Van de Pavert is bekend van de korte satirische filmpjes 'Lucky TV' die hij sinds 2005 produceert voor De Wereld Draait Door. Deze op de actualiteit gerichte filmpjes zijn dagelijks te zien en duren doorgaans niet langer dan 1 minuut.


Foto: Frank Ruiter