Sander van de Pavert gaat op geheel eigen wijze het gesprek aan met bijzondere mensen uit de wereld van media en televisie.

Catherine Keyl kijkt terug op haar televisiecarrière of zo

03-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
167 keer bekeken
  •  
Catherine Keyl

Voor de laatste aflevering van het eerste seizoen van Avondlicht is Catherine Keyl te gast bij Sander van de Pavert. Catherina Elisabeth “Koningin van de Nederlandse Televisie” Keyl (1946) is de koningin van de Nederlandse televisie en presentator bij RTL en de NPO. Ze is bekend van programma’s als Catherine, Seks met Catherine, Catherine zoekt god, en Catherine gaat verder. In 2006 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor haar jarenlange bijdrage aan de publieke omroep. Je zou haar dus ook wel de Koningin van de Nederlandse televisie kunnen noemen.

 

“Wauw, deze informatie is voor mij totaal nieuw en wist ik echt niet,” zeggen jullie nu op sarcastische toon terwijl jullie dit artikel lezen: “Wie is Catherine Keyl nou écht? Kan ze terugkijken op haar carrière? Waarom verzamelt ze kattenspulletjes? Wil ze straks bij Sander thuis nog even wat drinken?”

 

Gelukkig kwam Sander tijdens het monteren achter de antwoorden: “Catherine Keyl stond vanaf het prille begin van Avondlicht al bovenaan mijn verlanglijstje. Het is de grande dame van de Nederlandse talkshow. Een legende. Dat ik haar mocht interviewen aan dat kleine houten tafeltje, was een grote eer. Om in deze vrouw zo genadeloos het mes te moeten zetten, ging me dan ook aan het hart. Gelukkig hebben we er achteraf, bij Caat aan de keukentafel met een kopje koffie, samen hartelijk om kunnen lachen. We hebben elkaar daarna een paar uur lang heel stevig vastgepakt.”

Bekijk hier aflevering 5 van Avondlicht met Catherine Keyl: