Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

ZITTEN IS HET NIEUWE DOODGAAN

22 mrt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Schermafbeelding 2017-03-22 om 16.57.57
Zitten is net zo slecht voor je als roken. Dus druk die peuk maar uit en kom van die bank af! Want wil je ouder worden dan de bedorven kwark in de koelkast? Dan moet je vaker staan.
Check maar eens hoeveel jij zit op een dag. Wedden dat jij dit leest terwijl je lekker op je luie gat zit? Dan ben je dus niet zo lekker bezig.
Reteslecht 
Zitten is namelijk reteslecht voor je. Je krijgt er niet alleen stijve kont of een sexy afdruk van die terrasstoel van. Je gaat ook daadwerkelijk eerder dood als je vaak zit. En zit je langer dan drie uur achter elkaar, dan kost je dat maar liefst twee jaar van je leven! Dus, waar wacht je op? Strekken die stelten!
Het is nóg beter als je met diezelfde beentjes in beweging blíjft. Sterker nog, hang je regelmatig de #fitgirl uit, dan neemt je levensverwachting met vier à vijf jaar toe. En nee. Je nog een keer omdraaien in bed telt niet.
Joggen is leven
Wil je het helemaal goed doen? Steel dan die grijze joggingsbroek van je broer, vriend of andere hardloopheld. Volgens recent onderzoek leven joggers zés jaar langer dan mensen die dat niet doen. Mooier nog, in 35 jaar stierven 122 joggers ten op zichte van 10.158 niet-joggers.
Dit betekent overigens niet dat je jezelf een klaplong moet rennen. Elke week een uurtje in draf door je straat hobbelen is prima. En joggen maakt je óók nog eens gelukkiger. Voor een ‘ze leefde nog lang en gelukkig’ hoef je dus geen glazen muiltje. Alleen je hardloopschoenen.
Niet oma, maar Valerio weet raad in Valerio4Ever. Samen met wetenschappers onderzoekt hij hoe je langer kan leven.  En of vitaminepillen en een caloriearmdieet je daarbij helpen, zie je maandag in een nieuwe Valerio4Ever om 21:15 uur bij BNN op NPO3!
Valerio gemist? Check hier de eerst aflevering