Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Wat zijn de toekomstplannen van Pepijn Lanen?

24 sep 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Cesar Majorana spreekt Pepijn Lanen in de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Lit! over zijn schrijverschap. 'Ik heb net een script geschreven voor een fictiepodcast.'
Het begon met een ontmoeting van de toenmalige hoofdredacteur van Vice in een boekhandel – hij zocht mensen die konden schrijven. 'Via hem ben ik een column voor Vice gaan schrijven over rap', zo herinnert hij het zich in de tweede aflevering van het nieuwe seizoen Lit!. 'Ik verzon een artiest, daar schreef ik dan een bio over.' Daarna schreef hij een kortverhaal waar Vice niet enthousiast over was, maar die wel in de verhalenbundel Sjeumig terechtkwam.
Let's go
En zo begon het schrijverschap van Pepijn Lanen. Via-via kwam hij aan tafel bij uitgeverij Lebowski. ‘Daar zeiden ze: “Let’s go, hier heb je een contract.” Ik dacht: ja, dan snuif ik straks al dat geld op, en moet ik dat boek nog schrijven.’
In de bibliotheek bouwen Pepijn en Cesar een legokasteel, naar het nummer dat de artiest eerder dit jaar uitbracht. Legoënd mijmert hij over de toekomst. ‘Ik ga gewoon dingen maken als ik er enthousiast over ben. Ik heb net een script geschreven voor een fictiepodcast voor de VPRO. Muziek heb ik nu wel gemasterd, met schrijven kan ik nog heel veel. Als ik schrijf, kan ik mensen op een andere manier laten praten. Of op een andere manier met tijdsverspringing omgaan. Er is nog heel veel om te leren.
Bekijk ook de eerste aflevering van dit seizoen Lit! , met Saskia Noort!
Kijk/lees/luister verder
Video: Sjeumig, Pepijn op de koffie met zijn eigen boek! (Giel, 2013)
Video: Lit! , vanaf maandag 23 september dagelijks op npo3.nl
PS: kom 27 oktober naar het eerste  BNNVARA Festival  op de Westergas in Amsterdam! ( info )

Meer over:

, , ,