Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Wat doet een OnlyFans-manager?

  •  
21-06-2024
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
3544 keer bekeken
  •  
Papi Mikey Dinero in gesprek met een OnlyFans-manager

Papi Mikey Dinero in gesprek met een OnlyFans-manager

© Papi & Pimps

In Papi & Pimps: De Interviews gaat Papi Mikey Dinero in gesprek met mensen die werkzaam zijn in de online seksindustrie. Deze week spreekt hij OnlyFans-manager Orlando, die zijn ervaringen deelt over het managen van adult content creators.

Hoe zien de werkzaamheden van een OnlyFans-manager eruit?

Orlando is eigenaar van meerdere bedrijven. Niet iedere branche kan de seksindustrie waarderen; daarom doet hij zijn interview anoniem. Orlando: ‘Ik ben gefocust op meerdere bedrijven op dit moment. Dus ik heb één jongen die doet accountmanagement. Hij helpt de meiden met wat ze moeten doen op hun account. Strategieën bepalen. Ik heb één jongen die meer gericht is op het marketingstukje.’ Wat hij en zijn OnlyFans-management precies doen, wil hij niet vertellen. ‘Ze krijgen letterlijk hapklaar wat ze daar moeten posten en wanneer en hoe. We kunnen dat allemaal automatiseren, instellen, herposten, social media opbouwen. Dus je hebt eigenlijk gewoon een team dat alles wat jij moet doen gewoon uit handen neemt. Alleen ze kunnen niet de foto’s voor je maken, ze kunnen niet de video’s voor je maken, maar we kunnen wel aanleveren welke video’s in jouw niche of branche viral gaan. Welke de beste interactie hebben, die als een lijst aanleveren. Zodat jij die kan herposten; namaken in je eigen stijl of meer op jouw niche of branche gericht en vanuit daar alles laten groeien zeg maar. (…) ja en eigenlijk regelen wij voor de meesten de boekhouding; facturatie, ehm letterlijk alles.’ Een tipje van de sluier, aldus Orlando.

Bij wie ligt dan het meeste werk? Bij de manager of het model?

Orlando: ‘Als je het goed wil doen ben je meer dan veertig uur (per week, red.) per model bezig. We hebben het nu gescot (straattaal voor overslaan, red.) van twaalf naar vijf. Dus we hebben het grootste deel eruit gegooid omdat de motivatie er niet was of omdat ze toch al een hele tijd niks inleverden. Soms hebben we gewoon vier, vijf maanden moeten werken zonder één foto. Je wil niet te veel investeren in iemand waarvan je merkt dat het er niet in zit. Meestal testen we het, want je hebt natuurlijk een intake.’ Volgens Orlando werken Nederlandse modellen in vergelijking met modellen uit andere landen niet het hardst. Dit ligt volgens de adult-only-manager aan de opvoeding, de ontwikkeling en de afkomst van het model. ‘Ik weet het niet, maar je merkt het gewoon. Hier is 10K schijnbaar heel normaal en dan… dan is de motivatie weg, zijn ze shoppen, alleen maar leuke dingen doen en dan blijft het werk een beetje als bijzaak zeg maar.’ Volgens Orlando werken de modellen in de Oostbloklanden en Zuid-Amerika harder en gemotiveerder.

Hoeveel procent van de omzet gaat naar het management?

Orlando kijkt per situatie naar de inkomstpercentages voor het management. ‘Dat kan bij de één zijn dat we fifty-fifty beginnen omdat zij helemaal vanuit scratch moet beginnen. Maar ik heb ook weleens een voorstel gedaan bij een model waarvan ik wist: jij hebt bepaalde kosten, jij hebt veel slechte ervaring gehad met andere agency’s en jouw standaard inkomsten liggen rond de 2.500 euro per maand wat je ál binnenhaalt. Dan stel ik bijvoorbeeld voor: die 2.500 mag je houden, maar dan rekenen we bijvoorbeeld een hoger percentage voor alles daarboven. Dan willen we bijvoorbeeld tien procent meer hebben. Vaak omdat ze dan bijvoorbeeld een slechte ervaring met een ander agency hebben gehad zeggen ze: ‘’Oké, doe die 2.500 op zekerheid en wat je daarboven verdient; eet daar maar wat meer aan. Dat had ik anders toch nooit.” Dus dat is voor hen eigenlijk gratis geld.’ In Nederland liggen de percentages tussen de vijfentwintig en vijftig procent. Maar hij kent ook verhalen van buitenlandse agency‘s die hogere percentages vragen: ‘Als je kijkt naar het Oostblok of Zuid-Amerika. Ga je met dat soort modellen samenwerken, dan merk je al gauw dat de agency al heel gauw naar zestig, zeventig, soms zelfs tachtig procent gaat. Of dat ze echt zeggen dat ze een maandbedrag kregen of weekgeld.’ Zelf zegt hij dat hij nog nooit hoger dan vijftig procent heeft geïnd.

Werken jouw modellen voor jou of werk jij voor de modellen?

Orlando: ‘Ik vind persoonlijk dat het een samenwerking is. Want ik word niet graag als… ik ben jouw medewerker of… weet je wel. Maar andersom ook niet want we hebben allebei een totaal andere functie eigenlijk in de samenwerking. Dat samen zorgt dat de puzzel compleet is. Dus wij doen het ene stuk waar zij eigenlijk geen tijd en zin in hebben. Dus wij krijgen over het algemeen wel het kutwerk en zij doen wat ze leuk vinden.’  

Meer over dit onderwerp?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de BNNVARA nieuwsbrief!

Gerelateerd

Meer over dit onderwerp