BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Waarom VIP-tafels de uitgaansscene verpesten

24 aug 2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
103 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-08-24 om 06.37.02
Sta je rustig de dansvloer te observeren, staan er drie Basic-fit spierbundels aan de VIP-tafel te shinen met hun Rolex. Seinend of je bij hen op schoot wilt zitten. Want als je VIP bent, is het raar als je schoot leeg is. Sinds wanneer is het aantrekkelijk om te laten zien dat je flessen popt in plaats van dat je gewoon met eenn simpel 'hallo' begint? Waarom ben je opeens belangrijk als je achter een lintje staat? Dat moment wanneer je door ‘n vriendin gebeld wordt of je ook met een droge mond 75 euro wilt betalen om achter het lintje te staan, want dan zijn we tussen ‘die’ mensen. Ik snap het niet. 

De VIP is een standaard geworden in de Randstad

Je kent het wel, het ‘elite’ publiek in de club. In VIP-gedeeltes smijten ze graag met duizenden euro’s aan contant geld. Dat allemaal voor flessen drank en een spamming op je Insta-feed. VIP staat voor 'Very Important Person'. Maar we weten dat het woordje  important niet betekent dat je met Rutte mag dineren. Van bolletjesslikker tot  vrouwenbetasters. In de VIP-ruimte zie je ze allemaal. En waarom ook niet? Het chiquere glas dat je krijgt. Een verhoogd podium zodat je even die koning in de discotheek bent. En op andere ‘feestgangers’ kan neerkijken. Bloedmooie vrouwen om je heen. Er zijn mensen die maar al te graag betalen voor dat 'special feeling' effect. Het is bijna alsof je iemand wil zijn die je in ’t echte leven niet kan evenaren.

Waarom je slecht bent als je danst. En cool bent als je met mannen in de VIP chillt

De balans in de randstad tussen feesten waar mensen écht die voetjes van de vloer gooien of waar mensen alleen komen om in de VIP-ruimte gespot te willen worden. Die is helemaal zoek. In plaats van dat we uitgaan in iets comfortabels, gaan we stappen in een veel te strakke kokerrok. Puur alleen om mensen aan te gapen. En er is nog maar een klein groepje die daar lak aan heeft. Het is een probleem, want als dat kleine groepje dansende locals verdwijnt, gaan deze feesten de afgrond in. We moeten kappen met denigreren tijdens het uitgaan. Hoe kan je van een feest genieten als je alleen maar bezig bent of iemand z’n highlighter beter shinet dan die van jou? Hallo, ik kan niet eens meer met m’n vriendinnen billen schudden zonder afkeurende blikken alsof ik weer met een onvoldoende op m’n rapport thuiskom. Dat is toch geen feestje meer?

Er moet iets veranderen in de mentaliteit van mensen in de Randstad

De VIP-mensen betalen flink, dus daar verdienen clubs flink aan. Maar wat als de meerderheid besluit om niet meer naar je feest te komen vanwege dit publiek? Of dat je club sluit vanwege vechtpartijen of cash-betalingen van 2000 per tafel? Dan moet er toch een belletje gaan rinkelen? Feesten waarbij het concept alleen draait om het hebben van VIP- tafels .
Clubs moeten eigenlijk meer 'nee' leren zeggen tegen het snelle geld, anders raken ze het juiste publiek kwijt. En dat gebeurt as we speak, want je ziet nu al dat mensen toch meer neigen naar de beleving van een feest. Kijk hoe blij we zijn met een feest, waarbij er niet wordt gevochten, waarbij je ook cool bent als je op sneakers gaat. Waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je haar in de fik staat, omdat er vuurwerk uit champagnelessen spuit. Waarbij je zonder schaamte kunt zeggen dat je met veertig euro bent wezen stappen.
De beleving van een feest gaat volgens mij de toekomst worden. En dat met geld strooien, met een mooie vrouw naast je. Dat verdwijnt. Dus wanneer gaan we mensen binnentrekken die écht komen voor een feestje? Die echt komen om te dansen. Die willen genieten. En niet met ‘n Rolex in de rondte willen zwaaien. Vertel jij het ze?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar