BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Waarom Nederlanders zo gelukkig zijn

7 jun 2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
lachendemonden
YES! We zijn het op vijf na gelukkigste volk ter wereld. En ja, eigenlijk hebben we ook genoeg redenen om gelukkig te zijn. Want we hebben het best goed voor elkaar in ons kikkerlandje. Over het algemeen hebben we veel vrijheid. Is de kwaliteit van de zorg goed. En verdienen we genoeg geld om een lekkere bruine boterham met Hollandse kaas van te eten.
En omdat we wel wat meer geluk de wereld in mogen gooien, vroegen we onze redactieleden waar zij nou écht gelukkig van worden.
AISLINN (23) – Webredacteur
“Als je weer met blote voeten door het gras kan lopen. En de geur na regen in de zomer. En ik word intens gelukkig van pinguïns.”
MAARTJE (22) – Innovatie en concepting
Ik word héél gelukkig als dingen zijn geordend op kleur. En van babyvogels. Baby-eenden en baby-kippen. Kuikentjes dus.”
DAAN (26) – Innovatie en concepting
Een Caribisch restaurant bij mij om de hoek, nieuwe schoenen, vakantie…”
MAARTJE: “Zo, jij wordt wel echt gelukkig van grote dingen, zeg!”

DAAN: “M’n eigen lul...”
MARIJE (28) – App redacteur
“Motorrijden zonder dat je ergens heen hoeft, gewoon lekker rijden om ’t rijden. En concerten waar ik naar uit kan kijken. Als het concert dan afgelopen is moet ik wel altijd een beetje huilen vanbinnen. Daarom zorg ik er altijd voor dat er gelijk weer een nieuwe op de planning staat. Anders val ik in een gat. Oh ja, en ik word altijd erg blij van een nieuw Playstationspel." 
LEON (26) – Cameraman
“Ik word gelukkig van dingen maken. Maar alleen als het succesvol is. Ik word eigenlijk gewoon blij van succes. En van Terry.”
Terry (24) – “Personality”
“Het nieuwe kapsel van Leon. En ehh… Heb je even? Salarisdag. Naakte vrouwen. Goede whisky. Een lekker blowtje. Nieuwe schoenen. Nieuwe kleren. Tattoos. Zwart geld. Eten. Lekker eten, maar ook vies eten, als ‘t maar eten is. Afhaalchinees. Koffie in de ochtend, of juist een koud Redbull’tje en een peukie. Vrije dagen. Ik word ook gelukkig van in de spotlights staan. Het is niet per se dat ik altijd maar aandacht wil, maar in de spotlights staan is leuk. Vrouwen die in m’n DM sliden. Een koude slaapkamer. Juwelierswinkels, diamanten... Ik word heel blij als alles glimt. Ik ben een soort van kraai.” 
ROZEMARIJN (22) - Stagiair Nieuws BV
“Slapen in een hotelbed met hele schone, zachte lakens. En dat je dan ook een regendouche hebt. Dus dat je die kamer eigenlijk helemaal niet uit hoeft.”
JANIEK (23) – Stagiair webredactie
“Ik ben echt zo’n cliché iemand. Als ik in één keer door groen licht kan fietsen. Als ik in een stoel zit en er net zo’n zonnestraaltje in m’n gezicht schijnt. Als ik iemand op straat zie die een vreemde helpt."
MARLEEN (25) – Webredacteur
“Als ik een briefje van 10 euro in m’n zak vind. Of als ik besloten heb een shirtje niet te kopen, en ‘m een paar weken later voor de helft van de prijs in de uitverkoop zie. En ik word heel blij als ik op een feestje ben, en de hond in het gezelschap als eerste naar míj toe komt lopen. Maar op dit moment word ik vooral blij van iets uit de kantine. Doei!”
Zo zie je maar. Geluk zit in kleine dingen. Behalve voor Daan.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar