© Cheffie_Amsterdam
Benodigdheden:
- Spinazie (joh)
- Aardbeien
- Walnoten
- Geitenkaas
- Balsamico
- Biefstuk (voor de grote magen)
Bereiding:
- Gooi de spinazie op ’n bord
- Snijd en breek de boel in stukjes
- Gooi alles bij de spinazie
- Schenk er balsamico overheen
- Biefstuk erbij? Bak ‘m, snij ‘m, verspreid ‘m
- Eten. Nu!
DINSDAG: RETELEKKERE ZOMER ROLLS
© Cheffie_Amsterdam
Dit ziet er moeilijker uit dan dat het is. Maar serieus. Makkelijker ga je ‘t niet krijgen. Wel vega? Niet vega? Je bepaalt zelf wat je in die bladen flikkert!
Benodigdheden:
- Rijstbladen
- Groente (komkommer, paprika, champignons, broccoli, courgette, álles)
- Kip of garnalen
- Hoisin of sojasaus
Bereiding:
- Bak (waar nodig) je kip en groenten
- Gooi het rijstblad in een bak heet water, zodat ie slap wordt
- Leg ‘t blad op je bord en gooi ‘m vol
- Hoisin of sojasausie erbij, dichtrollen en klaar!
WOENSDAG GEHAKTDAG: ZELFGEMAAKTE HAMBURGER
© © Cheffie_Amsterdam
Een. Dit. Wil. Je. Healthy burger. Je staat er misschien íets langer voor in de keuken. Maar je maakt wel indruk op je date.
Benodigdheden hamburger:
- Mager rundergehakt
- Gehakte kappertjes (goede eetlepel)
- Gehakte jalapeños (eetlepel voor ‘normaal’ pittig)
- Gehakte knoflookteentje
- Gehakt sjalotje (heel fijn hakken)
- Eetlepel ketchup
- Een ei
- Eetlepel ketjap
- Paneermeel
Benodigdheden salade:
- Aubergine
- Avocado
- Zongedroogde tomaten
- Olijven
- Pijnboompitjes
- IJsbergsla
Bereiding:
- Heel het rijtje benodigdheden van de hamburger bij elkaar flikkeren. Lekker mengen. Vergeet niet paneermeel erbij te gooien om alles wat droger te krijgen.
- Bakken in de pan
- Aubergine grillen
- En alle salade ingrediënten als eerste op je bord gooien
- Daarbovenop de hamburger
- ETEN ETEN ETEN
DONDERDAG: OH MIJN ZoeteAardappelGod
Zoete aardappel. Altijd een goed idee. Altijd.
Benodigdheden:
- 4 zoete aardappelen
- Olijfolie
- ¼ glas (soya)melk
- Zout
- Peper
- Parmezaanse kaas (lekker raspen)
- (Vega)spekjes
- Zure room
Bereiding:
- Oven op 180 graden
- Zoete aardappel halveren en platte kant insmeren met olie
- Leg ze op z’n kop op de bakplaat
- Laat ze 40-50 min doorgaren
- Graaf met een lepel het binnenste van de zoete aardappel eruit en stop dit in een bak
- De rest van de zoete aardappel leg je met de goede kant naar boven (en met olijfolie) terug in de oven. Op lagere temperatuur nog ff 10 minuutjes verwarmen
- Pak de bak met de zachte zoete aardappel en gooi melk, peper en zout erbij.
- Haal de rest van de zoete aardappel uit de oven en doe het mengsel erin.
- Kaas eroverheen en weer 15 min in de oven. Geduld is een schone zaak.
- Maak ‘m af met gebakken spekjes + een dot zure room.
VRIJDAG: PIZZADAG!
Het weekend begin je met een pizza. Maar dan van een wrap!
Benodigdheden:
- Wraps
- Tomatenpuree
- Mozzarella
- Rucola
- Parmaham
- Parmezaanse kaas
- Pijnboompitjes
Bereiding:
- Wraps insmeren met tomatenpuree
- Mozzarella, parmaham en pijnboompitjes erop
- Even 10 minuutjes in de over (180 graden
- Afmaken met rucola en Parmezaanse kaas
- Nomnom! Fijn weekend!