Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan?

Verslaafd en verveeld? Deze apps wil je!

14 aug 2017
  •  
leestijd 3 minuten
internet
Je hebt Tinder uitgespeeld (of hebt intussen iemand gevonden), op Facebook gebeurt al weken niks noemenswaardig (behalve die schattige kat van je tante) en je zit in festival appgroepen waar je niet eens bij was. Wat moet je nog met je telefoon? Geen nood: het is tijd voor iets nieuws!

Games

Snake is er al sinds de Nokia telefoontjes van toen je nog jong en overal enthousiast over was. En tegenwoordig zijn er allerlei toffe nieuwe versies te vinden. Zoals bijvoorbeeld HH-Tan . Je Snake-slang kan niet alleen langer worden, maar ook korter, afhankelijk van de blokjes die je opeet.
Wil je animaties die van je scherm spatten en ben je gek op tuinieren of zombies? Plants vs. Zombies 2 . Epische soundtrack, een haast eindeloos aantal levels en helemaal gratis. Helemaal yes. Nadeeltje: kost veel ruimte op je telefoon, dus in ieder geval via WiFi downloaden.
Wil je liever je vrienden verslaan met je nutteloze weetjes? Download dan de Emoji App , waarbij je het je vrienden zo lastig of simpel mogelijk maakt om een liedje te raden. Helemaal uitgebeeld in emoji’s! Dus: hoe zou jij ‘Blurred Lines’ uitbeelden?

Gezond zijn

Mediteren. Voor een hoop mensen een beetje te zweverig. Maar zoek jij wat rust, je innerlijke zweefteef? De Headspace App is geschikt voor iedereen die afentoe even helemaal niks wil doen. Of die zich even wil afsluiten van al het gedoe om je heen
Bij een beetje gezond doen hoort natuurlijk ook gezond eten. Het Voedingscentrum heeft daarvoor een aantal apps, waarvan Slim Koken waarschijnlijk de handigste is: je kunt elke dag wat nieuws koken, wat gezond is én bovendien goedkoop. Handig als je niet kunt kiezen tussen aubergines en courgettes.

Creatief bezig

Bestond het hele leven maar enkel uit pixel. Je kunt het simpel op je telefoon in elkaar knutselen. Daarvoor gebruik je bijvoorbeeld DotPict . Simpel voor beginners, maar uitdagend als je er wat meer tijd in stopt. Leuk als je je feestfoto’s wilt upgraden naar Vincent van Gogh 2.0.
Of je maakt liever muziek. Figure is een van de meest veelzijdige apps waarmee je bovendien makkelijk de muziek kan delen. Helaas alleen op iPhones. Music Maker Jam is er voor de Android gebruikers.

Nog meer vers

Ingress : Je bent toch al op pad Maak van je reis een spel en vindt plekjes die je nog nooit had gezien.
AirDroid : Android. Zorg dat je telefoonfoto’s of bestanden ook op je computer te vinden zijn.
Hearthstone : Kaartspel, zoals je vroeger Magic: The Gathering had of je Pokemon kaartjes.
FaceApp : Ongein met je selfies, oud maken of gewoon een lekker ding.
Super Mario Run : Ja, er is ook een gratis Super Mario game voor je telefoon.
Dus, stop met door dezelfde dode apps te scrollen en probeer eens wat nieuws. Er is zat te ontdekken in de gratis sectie van je app- of playstore.
Heb jij de Emoji App al gedownload? Android of iPhones!

Meer over dit onderwerp