Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Veiling van Sting's schilderijen

17 dec 2018
  •  
leestijd 2 minuten
Screen Shot 2018-12-17 at 16.22.43
Voor het TV-programma Evenblij Maakt Vrienden kreeg Frank Evenblij de unieke kans om zanger, songwriter, acteur en activist Sting te ontmoeten.
Om zijn jeugdidool te verrassen vroeg Frank drie Nederlandse kunstenaars om een schilderij te maken van Sting. Steeds samen met iemand die een bijzondere rol in zijn leven vervult.
Alle drie de kunstenaars zijn bereid geweest om hun werk af te staan voor een goed doel naar Stings keuze. Na de werken gesigneerd te hebben, heeft Sting ervoor gekozen om de opbrengsten te doneren aan The Rainforest Fund , dat hij samen met zijn vrouw oprichtte in 1989 om de regenwouden en hun inheemse bevolking te beschermen. De opbrengst wordt gedeeld met Bees For Development , waar Sting beschermheer van is.
Over de Schilderijen
Sting door Stephan Evenblij
De Hagenees Stephan Evenblij schilderde Sting met zijn goede vriend Chief Raoni, die hem in de jaren ‘80 inspireerde om The Rainforest Fund op te richten. Stephan schildert met acryl en is gespecialiseerd in portretten. Veelal van bekende artiesten. Hij probeert vooral de blik te vangen en de essentie van de persoon in kwestie. Afmetingen: b100 x h70 (zonder lijst).
Screen Shot 2018-12-17 at 16.22.43
Sting door Romano Molenaar
Cartoonist Romano Molenaar tekende Sting samen met zijn huidige muzikale partner Shaggy. Hun samenwerking resulteerde in het album 44/876, dat recent een Grammy-nominatie ontving voor beste reggae-album. Op de achtergrond The Police , ‘die hem immer altijd achtervolgt’. Romano is één van de bekendste Nederlandse cartoonisten. Naast zijn werk voor Khaeon Games is Romano vooral bekend om zijn werk als striptekenaar voor de stripreeks Storm. Als striptekenaar is Romano ook in de Verenigde Staten actief voor onder meer Marvel Comics.  Afmetingen: b75 x h85 (ingelijst).
Screen Shot 2018-12-17 at 16.22.20
Sting door Arjan van Gent
De Haagse kunstschilder Arjan van Gent schilderde Sting samen met zijn geliefde vrouw, de actrice, regisseur, activist, Unicef-ambassadeur en wijnmaker Trudie Styler. Op hun landgoed Il Palagio in Toscane verbouwt het echtpaar biologische wijnen. De Haagse kunstschilder Arjan van Gent schildert voornamelijk portretten, stillevens en alledaagse taferelen. Arjan hanteert een klassieke bijna illusionistische schilderwijze die heel erg aansluit bij onze Hollandse traditie. Afmetingen: b50 x h60 (ingelijst).
Screen Shot 2018-12-17 at 16.22.01
Er kan HIER  op de schilderijen geboden worden.  

Meer over:

, ,