Karin van Gilst en Gert-Jan Hox nieuwe directie BNNVARA

  •  
11-09-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1163 keer bekeken
  •  
karingertjan
Karin van Gilst en Gert-Jan Hox vormen met ingang van 1 november de nieuwe directie van BNNVARA. De Ledenraad van de omroep heeft unaniem ingestemd met de voordracht van de Raad van Toezicht.

Over Karin van Gilst

Karin van Gilst (1964) verdiende haar sporen in de uitgeverij en de cultuur. Ze was zakelijk directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam, directeur van Weekbladpersmedia (uitgever van o.a. Vrij Nederland, Opzij en Happinez) en werkte bij Wolters Kluwer, VNU en Sanoma. Ze begon haar carrière als journalist en was onder meer hoofdredacteur van het weekblad Intermediair. Van Gilst: "Juist nu zijn het tijden voor het geluid van BNNVARA, de omroep met een sociaal, maatschappelijk profiel. Scherp, actueel en inhoudelijk ijzersterk. Ik verheug me erop om daar op strategisch niveau verder invulling aan te geven."

Over Gert-Jan Hox

Gert-Jan Hox (1964) werkt sinds 2015 als Senior Vice President bij Talpa Global. Daarvoor was hij als oprichter van productiebedrijf De Haaien verantwoordelijk voor vernieuwende series als Van Moskou tot Magadan , Van Moskou tot Moermansk en Wereldkampioen van Afrika . Eerder was hij onder andere Hoofd Televisie bij René Stokvis Producties en lid van de Raad van Toezicht van de KunstRai. Hox: "Ik kijk ernaar uit om het prachtige merk BNNVARA te verscherpen met spraakmakende en vooruitstrevende content op alle platforms. Een stevig toekomstperspectief staat daarbij voortdurend voorop."
Wanda van Kerkvoorden, voorzitter Raad van Toezicht BNNVARA: "We zijn trots en zeer verheugd dat we bestuurders van het kaliber van Karin en Gert-Jan hebben weten aan te trekken. Karin is een zeer ervaren bestuurder met journalistieke roots, die heeft bewezen slagvaardig te kunnen opereren in organisaties met complexe publieke en private belangen en veel stakeholders. Gert-Jan is van oorsprong programmamaker en heeft als leidinggevende aan internationale teams ruime ervaring met het uitbouwen van programma’s op diverse platforms. Hij brengt de kennis mee om ons sterke merk verder te laden. Met hun visie en hun verbindende eigenschappen zijn Karin en Gert-Jan de aangewezen personen om BNNVARA, met wiens missie en waarden zij zich zeer verbonden voelen, een onderscheidende rol te laten blijven spelen in het veranderende medialandschap."

Meer over:

directie, bnnvara, update
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Hubert Roest
Hubert Roest12 jun. 2021 - 11:13

Meneer Hox, als ex-haai moet u nu het fatsoen vinden om goed met uw personeel om te gaan. Beseft u wel waarom de VARA ooit is opgericht? In ieder geval niet om als een despoot met medewerkers om te gaan. Het zou u eren als u de zaak Fidan& Renze weer terugdraait en wij als kijker vanaf augustus weer kunnen kijken naar DE VOORAVOND met Renze & Fidan.

rooiecor
rooiecor11 jun. 2021 - 12:38

ben verbijsterd over het ontslag van fidan en renze. wat een slangenkuil bij u. dat u zo met het personeel omgaat korrie kroft