BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Docuserie Typisch..! gaat naar Texel

24 sep 2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
134 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-09-24 om 16.30.15
De docuserie Typisch..! maakt de oversteek naar Texel. Drie weken lang volgen de camera's het leven van de inwoners van Oosterend, een klein idyllisch dorpje aan de Waddenkant van het eiland, waar alles draait om het klinkende motto: “Je redt jezelf en je helpt een ander”.
Vroeger leefde Oosterend van de landbouw en de visserij, maar ook op Texel ligt de landbouw onder vuur en er zijn nog maar een paar families die kunnen leven van de vis. Inmiddels verdienen de meeste mensen hun brood in het toerisme. Aan de hand van intieme portretten schetst het progamma een beeld van de kleine en soms grote veranderingen waar de inwoners van het dorp mee te maken krijgen.
Twaalf afleveringen lang kijken we mee in het dorp waar het verenigingsleven bloeit en de saamhorigheid groot is. We maken kennis met Erna, die iedere maandag haar man Marco uitzwaait als hij weer voor een week naar zee vertrekt om te vissen. De vraag is hoe lang ze dit nog kan blijven doen nu blijkt dat er niemand is om het 400 jaar oude vissersbedrijf over te nemen. Zelf traint ze voor de grote oversteek naar Den Helder. Haalt ze de overkant?
De jonge Corine heeft een modern boerenbedrijf en begint deze zomer haar eigen zuivellijn. Zet de Texelse horeca haar yoghurt op het buffet, of is er helemaal geen bestaansrecht meer voor het bedrijf nu de landbouw in zwaar weer zit?
En wat moet kampioen schapen scheren Herman nu de schapenwol zo weinig opbrengt? Is er straks nog wel een bedrijf voor zijn zoon om over te nemen?
Typisch Oosterend - Texel is vanaf maandag 24 september drie weken lang iedere maandag t/m donderdag om 19.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2. 

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar