BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

5 Pauw-fragmenten die je gezien moet hebben

10 sep 2016
  •  
leestijd 2 minuten
20160905-pauw-martina_4

1. Het succes van Churandy Martina

Heel Nederland is stiekem een beetje verliefd op deze man en zijn uitspraken. Atleet Churandy Martina was tijdens de Olympische Spelen in Rio dit jaar één van onze grote kanshebbers. Hij kwam met 20.13 één honderdste tekort voor brons en verloor op slechts tweehonderdste seconde de gouden medaille aan de wereldrecordhouder en olympisch kampioen Usain Bolt. Direct na De Spelen zette hij een persoonlijk én Nederlands record neer op de 200 meter, tijdens de Diamond League in Lausanne (Zwitserland). Jeroen blikte samen met hem terug op afgelopen seizoen, en keek vooruit naar het WK in Londen, in augustus 2017. 

2. Jesse Klaver en de verkiezingscampagne van Groen Links

Jesse Klaver trapte de verkiezingscampagne van Groenlinks af. Hij pleit voor het afschaffen van het eigen risico en het sluiten van de kolencentrales. Sinds Klaver aan het roer van de partij staat, is Groenlinks flink in de peilingen gestegen. Wat zijn zijn plannen en hoe ziet hij de toekomst van Nederland?

3. Ebru Umar in discussie met Huseyin Sayligan

Huseyin Sayilgan deed in het voorjaar in Turkije aangifte vanwege de uitspraken van Ebru Umar. Dat leidde tot drie strafzaken, waarvan de eerste afgelopen week plaatsvond. Het platform GeenStijl zette een artikel met de aangiftes tegen Umar online en daarin werden ook de naam en het adres genoemd van Huseyin. Hij is woedend en verdenkt Umar ervan de lijst gelekt te hebben. Pauw zette de twee bij elkaar aan tafel.

4. Overlast voor vrachtwagens op de snelweg bij Calais

Er worden stokken gegooid, bomen op de weg gelegd en er wordt zelfs voor vrachtwagens gesprongen op snelwegen bij Calais. Migranten doen er alles aan om een vrachtwagen te laten stoppen, zodat zij snel in de wagen kunnen klimmen en mee kunnen rijden. Het is niet alleen een gigantisch gevaar voor de chauffeurs, het blijkt ook nog eens enorm lastig om onschuld bij mensensmokkel te bewijzen. Er lijkt een oplossing aan te komen, maar heeft deze wel zin? Vrachtwagenchauffeur Jeroen Brouwers deed zijn verhaal.

5. Onrust in Zaanse wijk Poelenburg

Ja, toen zaten er ineens een aantal jongens met zonnebril op in de studio. Dat deed nogal wat stof opwaaien, en lokte veel reacties uit. Maar laten we het punt van dit gesprek vooral niet vergeten of wegschuiven, het was een belangrijk en spraakmakend gesprek: i n probleemwijk Poelenburg in Zaandam voelen bewoners zich onveilig. Een groep jongeren zou zich schuldig maken aan intimidatie, overlast en drugshandel.  Ismail Ilgun, die deel zou zijn van deze groep, vlogt over het straatleven in zijn wijk, van de freestyle raps tot de confrontaties met de politie. Volgens Ilgun en zijn vrienden wordt de overlast zwaar overdreven. Volgens raadslid Juliëtte Rot is het hoog tijd om in te grijpen. Pauw zette Ilgun en zijn vrienden én Rot bij elkaar aan tafel.
Meer spraakmakende gesprekken zien? Neem dan een kijkje op de site van Pauw. Het programma zie je elke werkdag om 23.00 uur op NPO 1.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar