Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Test: wat weet jij van de hoogtepunten uit 25 jaar Pride?

  •  
07-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
895 keer bekeken
  •  
Ellie Lust, Jurre Geluk en Envy Peru

Ellie Lust, Jurre Geluk en Envy Peru

© Roy Beusker

'Dit jaar vieren we de Pride voor de 25e keer. Ik hoop dat veel mensen meedoen met de test. Voor mij persoonlijk is het belangrijk dat we blijven stilstaan bij het belang van het vieren van de Pride. Want er is nog altijd veel niet vanzelfsprekend', aldus Ellie Lust.

De Pride Test test jouw kennis rondom de geschiedenis van de Pride, protesten, inclusiviteit en de actualiteiten. Erg belangrijk, want volgens Jurre Geluk denken we vaak veel te weten. 'Maar is dat ook zo', vraagt hij zich af. Jurre: 'De test is juist voor iedereen, ook buiten de community.'

Veel Pride-evenementen gaan dit jaar niet door, maar het is belangrijk dat we het er wel over blijven hebben. Want er valt nog veel te halen, ook in Nederland.

Wat weet jij van de hoogtepunten uit 25 jaar Pride? Waar bevinden de LHBT-vrije zones zich bijvoorbeeld? En weet jij of er sprake is van pinkwashing tijdens de Pride? Wij hebben voor jou een selectie gemaakt uit De Pride Test. Doe je mee? 

De Pride Test terugkijken? Dat kan hier:

Lees meer over dit onderwerp: 

Meer over:

pride, pride test, quiz
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.