Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Terugkijker | 2Doc: Verlaten

  •  
22-02-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3835 keer bekeken
  •  
Iets meer dan een jaar geleden verscheen de documentaire Verlaten, een film door Hetty Nietsch. In de documentaire volgt Nietsch vijf mannen en vrouwen die na een lange relatie van het ene op andere moment door hun partner in de steek zijn gelaten. Ze vertellen over hun ongeloof, boosheid, onbegrip en verdriet. En over de consequenties.
Meer dan 35.000 huwelijken eindigen jaarlijks in een scheiding. Bij één op de drie scheidingen is de keuze eenzijdig. Dat betekent dat ruim 12.000 mensen worden jaarlijks ongewenst door hun partner verlaten.  Loes, Suzanne, Rike, Maarten en Jan werden allemaal door hun partner verlaten. Zij vertellen over het proces, de emoties en de gevolgen van de afwijzing. Elk met een persoonlijk en aangrijpend verhaal. En hoewel het heel veel mensen overkomt, is het onderwerp toch beladen en omgeven met taboes. Uit de verhalen in deze documentaire blijkt hoe ontwrichtend zo’n ervaring kan zijn en hoe het zelfbeeld wordt beschadigd.
Kijk  hier  de volledige documentaire.

Meer over:

documentaire
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.