NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Terugkijker | 2doc: Het Fatale Scooterongeluk

6 mrt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Op 15 januari 2010 rijden Mohamed el G. (19) en Mohamed A. (18) op een gestolen scooter door Nijmegen om een hotel te beroven. Wanneer de politie ze aan wil houden, slaan ze op de vlucht. Tijdens de dollemansrist die volgt, rijden ze op een zebrapad een voetganger dood. Wat volgt is een acht jaar lange juridische strijd. Want wie bestuurde de scooter? De twee mannen geven elkaar de schuld, ooggetuigen spreken elkaar tegen en de politie heeft geen technisch bewijs. 
Kan je twee mensen veroordelen, terwijl maar één persoon reed? En als je niet weet wie er reed, kan je dan überhaupt iemand vervolgen?
Officieren van justitie laten zien hoe de zaak voor extreme frustratie zorgt en regionale journalisten en het hoofd van de spoedeisende hulp vertellen over de bedreigingen aan het adres van hun medewerkers. De impact van het ongeval op de avond in januari blijkt ongekend groot.

Meer over:

,