BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Stop de opblaasradicalisering!

7 jul 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Opblaasdieren_Header
De unicorn is niet langer met uitsterven bedreigd. Sterker: er is een complete plastic invasie gaande waarschijnlijk nu bij jou in het zwembad! Deze is voor alle opblaasdieren: ga terug naar je eigen land!
 
Was je vroeger als plakkerige peuter nog blij met je kleine opblaasorka. Deze zomer ligt elke zwemplas, openluchtbad en de zelfs de volledige Noordezee vol met exotische dieren. The bigger the better lijkt het motto wel. En nee, dan hebben we het niet over je rozijngeworden rimpelige bakbuurman. Opblaasdieren duiken overal op. Unicorns, flamingo’s, zwanen… En die laatste zijn met hun hysterische eigenaren nog agressiever dan de échte met veren.
Ter land, ter zee en lucht erin
De mobiele luchtmacht drijft langzaam de gewone strandsterveling weg. Je kunt niet meer rustig op je strandbedje liggen of er hangt een walm van nieuw plastic om je heen: opblaasdieren. Met veel geweld worden ze volgeblazen en met net zulke terror bestormen ze het bad. En ik weet niet wat erger is. Klem zitten tussen twee behaarde opa’s of enorme opblaasflamingo’s…
Spannend is het vast, zo’n dikke donut tussen je benen. Maar een mens heeft lucht nodig! We kunnen niet meer ademen tussen al die drijvende dieren om ons heen. Logisch, want al die verse zuurstof zit in die dingen!
 
Een baantje trekken. Een balletje slaan. Per ongeluk de balletjes slaan van de badmeester met je tennisbatje. Waar zijn die gouden tijden gebleven dat je een frisse duik kon nemen zónder eerst kuddes opblaasdieren te ontwijken? Vroeger lag je uren in de branding te chillen met een kilo zand in je broekje. Nu ligt er een kilo plastic in de oceaan. Weliswaar op een goede manier (je neemt je fabulous flamingo ook weer mee naar huis) maar toch. Je moet eerst een razzia van opblaasdieren starten voor je überhaupt wat bewegingsvrijheid hebt.
Uni-horny
Je kunt niet meer om de trend heen. Zwembadhuisdieren zijn eigenlijk de Duitse kuilen van vroeger. Een stranddag lijkt niet meer compleet zonder. Met bijbehorende duizend selfies die voorbij komen op je Insta. Ze zijn overal! Iedereen is compleet uni-horny geworden. Eerst zag het er wel gezellig uit, maar langzamerhand domineren ze je hele zomer. Kan iemand dat ventieltje even opzetten?
Geef mij maar liever weer de onschuldige zandkastelen van vroeger. Of desnoods die kuilen. Want door het opblaasbos zie je de bomen niet meer. Eigenlijk zie je überhaupt niks meer. Ze zijn met te veel. De Partij Voor De Opblaasdieren zal het met me oneens zijn. Maar ik wil minder plastic spul in het zwembadparadijs.
Ergens gloort er vast nog hoop voor me aan de horizon. Of wacht… Nee. Drijft dat stipje nou?
Door: Marleen

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar