Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan? Of kom naar het BNNVARA Festival!

STACEY. | Een documentaire over Esko | Deel 2

2 mei 2018
  •  
leestijd 1 minuut
-
Bart leerde Esko kennen op jonge leeftijd in het jongerencentrum waar hij werkte. Hij herkende zichzelf in hem. Toen Stacey in de jeugdinrichting opgenomen werd, verloren zij elkaar uit oog. Totdat Bart in 2013 naar 101Barz keek en Esko ineens plaatsnam achter microfoon. Bart contacteerde hem en al snel sloegen de twee de handen ineen om de droom van Esko vorm te geven: een eigen label.
Deel 3 zie je hier.Deel 3 zie je hier.
Deel 1 zie je hier.Deel 1 zie je hier.
---
Stacey Walroud is 24 en komt uit Almere. Al vanaf jonge leeftijd maakt hij muziek en inmiddels is hij uitgegroeid tot een van de grootste hiphopproducers in de Nederlandse scene. Je kent hem misschien als Esko. Maar achter de naam die door de intro van een stapel nummer 1-hits heengalmt, gaat ook een verhaal schuil. En dat gaat niet alleen over Esko, maar vooral over Stacey. Als zijn ouders op jonge leeftijd scheiden, wordt Stacey steeds bozer. Een boosheid die uitmondt in de opname in een internaat. Althans, hij dacht dat het een internaat was. Na een jaar in Den Dolder, kon hij als 18-jarige weer op eigen benen staan en ging hij eigenlijk weer verder waar hij gebleven was. Bij het maken van muziek. De muziek die wij nu van hem kennen.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's