Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Sinan Can krijgt de 'PAX Duif" voor vrede

21 sep 2018
  •  
leestijd 1 minuten
sinan thumb
Sinan Can heeft op de Internationale Dag van de Vrede (21 september) de zogeheten ‘PAX Duif’ gekregen van vredesorganisatie PAX voor zijn journalistieke inspanningen.
Sinan Can maakt belangrijke televisiedocumentaires, zoals ‘In het spoor van IS’ waarin hij laat zien wat er nu daadwerkelijk gebeurt in het Midden-Oosten. Het zijn films op een menselijke manier, hij slaat bruggen voor de kijkers. Hij reist af naar risicovolle gebieden. En dat doet hij met gevaar voor eigen leven. En met alle plezier – want het vertellen van ingrijpende verhalen van mensen uit de regio is voor hem het allerbelangrijkste.

Pax Duif

Op De Internationale Dag van de Vrede heeft vredesorganisatie PAX de zogeheten ‘PAX Duif’ voor de tweede keer uitgereikt als blijk van waardering aan bijzondere vredesinitiatieven. PAX zet daarmee vredeshelden in de spotlights. Er is namelijk moed nodig om te werken aan vrede, het kan gevaarlijk zijn. Daarom is het volgens de organisatie bijzonder dat zoveel mensen de wereld een stukje mooier maken.

Claudia de Breij

Naast Sinan, heeft ook Claudia de Breij een PAX Duif gekregen voor haar voorstellingen. PAX omschrijft haar voorstellingen als iets waardoor Nederland ‘weer een stukje vreedzamer wordt’.

Meer over:

,