Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor vrijheid, vooruitgang en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan?

Schilderij van 75 euro is geveild voor 30.000 euro.

4 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Untitled-1
Foto: AVROTROS.
Wanneer je Tussen Kunst en Kitsch zit te kijken, hoop je stiekem altijd dat je zelf ook nog wat in huis hebt dat veel geld waard is. Henk Laarmans had dit geluk. Het schilderijtje dat hij voor 75 euro kocht, werd gister voor 30.000 euro geveild.
Henk had het schilderij gekocht bij een kringloopwinkel en nam het mee het naar het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch. Daar werd het door een expert herkend als een waardevol, pointillistisch werk van Johan Aarts (1871-1934).
Het werk is opgebouwd uit stipjes en “is een verrukkelijke halte tussen Van Gogh en Mondriaan”, volgens veilingmeester Piet van Winden van NRC Veilingen. In Nederland zijn er maar een aantal kunstenaars die ‘een vrijage’ hielden met het pointillisme. Een schilderstijl met stipjes ontwikkeld door de Franse schilder Georges Seurat.

Verzamelaar

Het schilderij is gekocht door “een grote Nederlandse verzamelaar” van wie Van Winden de naam niet bekend kan maken. Wel zegt hij dat de koper heel bij is met zijn aankoop. Net zoals Henk Laarmans heel blij zal zijn met de verkoop van zijn kringlooppareltje.
Tot zo ver het daglicht van vandaag. Ik zoek nog even verder in mijn huis.
daglicht kunstwerk
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp