RECEPT VAN DE WEEK #WEEK5
30-01-2017
• leestijd 1 minuten
Moqueca de camarão. Of... zeg maar gewoon mukeka. Een Braziliaans stoofgerecht! Klinkt alsof je úren in de keuken moet staan om dit heerlijke maaltje te bereiden. Maar dat valt best mee!
Moqueca de camarão
Benodigdheden:
- 1 kg scampi uit het vriesvak
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 paprika
- 400 gram gepelde tomaten
- Kristalsuiker
- 1 el peterselie
- 1 el koriander
- 400 ml kokosmelk
- 0,5 tl paprikapoeder
- 0,5 tables visbouillon
- 2 el citroensap
- 2 el palmolie
- Zwarte peper
- Zeezout
Bereiding:
- Ontdooi en pel de scampi. Vergeet niet ff dat darmkanaaltje te verwijderen...
- Snijd de ui in kleine stukjes en fruit het kort in een pan.
- Voeg toe: de gepelde tomatenstukjes met sap, het blokje bouillon, het paprikapoeder en een mespuntje suiker.
- Breng aan de kook en laat het daarna ongeveer 10 minuten op een laag vuurtje sudderen.
- Doe de garnalen erbij en bak het vijf minuten op middelhoog vuur, tot de garnalen gaar zijn.
- Voeg de kokosmelk en kruiden toe en laat het nog twee minuten op laag vuur verwarmen.
- Breng op smaak met limoensap, peper en zout.
Klaar! Eet smakelijk!