Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Rambam: Ergernissen uit de oude doosch

15 dec 2016
  •  
leestijd 1 minuten
RAMBAM allen 5 KLEIN
Dit seizoen Rambam zijn er maar liefst 12 gloednieuwe afleveringen en deze week zijn we op de helft. De tweede helft start pas weer in 2017, dus dat is natuurlijk al ergerlijk. Maar mensen ergeren zich aan heel veel dingen toch?

Ergernissen

Mensen ergeren zich aan hondenpoep, de NS, belasting of opdringerige journalisten. Wat dacht je van asociale mensen in het verkeer of rondslingerend afval in je straat? Rambam krijgt wekelijks brieven van mensen die zich ergeren en pakte in 2015 de handschoen op: de allergrootste ergernissen gaan ze te lijf op hun geheel eigen wijze.

Illegaal vuurwerk

Boem! Het nieuwe jaar wordt traditioneel ingeluid met herrie. Sommige mensen vinden het mooi, andere mensen hebben er een hekel aan. Sommig vuurwerk klapt zelfs zo hard, of onvoorspelbaar, dat het geheel verboden is. Maar toch kan je weer wachten op een enorme donderklap in je wijk de aankomende weken.
De aflevering van donderdag 15 december staat in het teken van illegaal vuurwerk en het gevaar dat dit oplevert. Want die pakketten die met de post worden gestuurd zijn retegevaarlijk. Je moet er niet aan denken dat een keiharde klapper een bestelbusje van een postbezorger opblaast...
Heb je afleveringen gemist over online medicijnen bestellen, weeskindjes of marketing voor kinderen? Kijk het hier terug.