NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Poetin knuffelt met hondjes op zijn nieuwe kalender

3 okt 2018
  •  
leestijd 2 minuten
Poetin Header
Foto: Dailymail.co.uk
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Veel Russen rennen deze week naar de winkel om de nieuwe kalender te kopen van hun president. Al een aantal jaar brengt ‘seksbom’ Vladimir Poetin, een kalender uit om te laten zien dat hij, niet alleen mannelijk, maar ook heel lief is. Fans van de president kunnen vanaf deze week de 2019-versie kopen. Leuk voor op het toilet.
De kalender laat de veelzijdigheid zien van Vladimir. Zo zien we de 65-jarige Poetin – met afgetraind lichaam - in een ijsbad, knuffelend met een schattig hondje, ijshockeyend en staat hij met een pistool op de foto.
Poetin Pistool

Geweldige Leider

Online zijn de reacties van de meeste Russen lovend. Ze vinden dat deze kalender goed laat zien wat een geweldige leider van het vaderland Poetin is. “Ik denk niet dat veel landen een president hebben die zo sterk is als die van ons. En ik geloof dat veel mensen graag zo’n president zouden willen”, vertelt een vrouw in deze video . Toch is niet iedereen even enthousiast: in deze video wordt duidelijk dat niet iedereen in Rusland gelukkig wordt van deze Poetin-kalender. Zo weigert een vrouw, werkzaam bij een kiosk, zelfs om de kalender te verkopen.
We kijken reikhalzend uit naar de volgende kalender. 
Krijg je geen genoeg van Rusland-nieuws? Dan is dit artikel over een Russische vrouw die een iPhone-grafsteen van haar vader kreeg misschien ook wat voor jou. 

Meer over:

, , ,