Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan? Of kom naar het BNNVARA Festival!

Piloten spotten ufo’s langs Ierse kust

13 nov 2018
  •  
leestijd 2 minuten
ufogespot_thumb
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Normaal ziet een piloot vanuit zijn vliegtuig wolken, veel blauw, vliegvelden en start- en landingsbanen. Maar twee piloten hebben vorige week melding gedaan van langs scherende Ufo’s boven de Ierse kust. Dat is wel een different cookie.
Een piloot van British Airways neemt in de vroege ochtend van vrijdag 9 november contact op met de verkeersleiding van Shannon Airport in Ierland. De reden? De pilote wil weten of er militaire oefeningen plaatsvinden. Ze heeft namelijk iets gespot dat zeer snel voorbij vloog. De luchtverkeersleiding geeft vervolgens aan dat er geen sprake is van militaire ondernemingen in de buurt.

Fel licht

De pilote vertelt dat ze een “heel fel licht” heeft gezien en dat het object aan de linkerkant van het vliegtuig omhoog kwam voordat het “supersnel naar het noorden verdween”.
Een andere piloot van een Virgin vliegtuig neemt later diezelfde dag ook contact op met de luchtverkeersleiding. De piloot heeft namelijk iets gezien dat op een meteoriet lijkt. Volgens de piloot waren er “meerdere heel felle objecten” die in dezelfde baan de dampkring binnenkwamen. De piloot heeft ook nog twee heldere objecten gezien die omhoogschoten. De snelheid was volgens de piloot “astronomisch, alsof ze met twee keer de geluidssnelheid gingen.”
Bovenstaande meldingen van deze ongewone activiteiten in de lucht worden nu onderzocht door de Ierse luchtvaartautoriteiten.
Zouden het dan echt aliens zijn? Volgens dit rapport bestaat intelligent buitenaards leven helemaal niet.

Tags:

ufo, aliens
Sfeerbeeld BNNVARA programma's