Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Pauw top 5: DENK over Turkijerel & Arnon Grunberg laat zich opsluiten met vijftig fans

26 mrt 2017
  •  
leestijd 2 minuten
DENKpixels
Tunahan Kuzu en Farid Azarkan van DENK over Turkijerel
De politieke partij Denk heeft een zeer succesvolle campagne achter de rug. Op 15 maart behaalde de partij vanuit het niets drie zetels. De partij richt zich vooral op een grote groep Nederlanders met Turkse of Marokkaanse achtergrond die zich in de steek gelaten voelt door andere partijen. Tijdens de rellen in Rotterdam lag de partij ook onder vuur vanwege hun neutrale houding op de komst van de Turkse minister. De leider van de partij riep op tot deëscaleren, maar was dat genoeg?
Arnon Grunberg laat zich 24 uur opsluiten met vijftig fans
Een sjabbatdiner, een leesclub in een darkroom, gemengd douchen en slapen in stapelbedjes: vijftig uitverkorenen mogen een etmaal lang doorbrengen met hun favoriete auteur, Arnon Grunberg. Op de 24 uur durende leesclub op het Das Mag Festival 2017. Voor deze leesclub 2.0 kiest Grunberg zelf de deelnemers uit via een heuse sollicitatieprocedure. Maar hoe selecteert hij deze fans?
Ronald Giphart en Stella Bergsma: hoe schrijf je een goede seksscène
Het thema van de aanstaande Boekenweek is ‘Verboden Vruchten’, wat in verband met literatuur al gauw neerkomt op seks en erotiek. Maar hoe schrijf je nu eigenlijk een goede seksscène? Aan tafel twee experts, schrijvers Ronald Giphart en Stella Bergsma, over welke seks wel en wat juist niet werkt in een roman.
Terrorisme-expert Beatrice de Graaf over de aanslag in Londen
Londen werd opgeschrikt door een aanslag op het Britse Parlement. Op dezelfde dag werden de aanslagen in Brussel van precies een jaar geleden herdacht. Houden deze twee aanslagen verband? En wat kunnen we doen om terroristische aanslagen in Europa te voorkomen?
Xander van der Wulp over de mogelijke kabinetsformatie
De vier leiders van VVD, CDA, D66 en GroenLinks proberen zo subtiel mogelijk te vertellen of de gesprekken wel of niet goed gaan. Waar de grootste verschillen zitten en wat er na de verkenningen gaat gebeuren horen we van politiek verslaggever Xander van der Wulp. En ook introduceert hij drie nieuwe Kamerleden van wie de verwachtingen hooggespannen zijn.
Meer Pauw? Klik hier.