NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Paaseieren, maar dan anders!

17 apr 2017
  •  
leestijd 2 minuten
smiley-easter-eggs
Heb je kinderen of een jeugdig gevoel voor humor? Dan is de kans groot dat je vandaag eieren hebt verstopt of gezocht. Gelegd door een haas waarvan we eigenlijk niet helemaal precies weten waar die vandaan komt.
Dat doet er ook niet toe. Je zit jezelf nu misselijk te vreten aan al die chocolade eitjes, dit te lezen, en iets te zoeken om met je tijd te doen. Dus hebben wij een lijstje easter-eggs voor je.

Nog meer eieren?

Ja, nóg meer. Maar dan de technologische variant, die ontwikkelaars van software en sites stiekem verstoppen.

YouTube

Weet je die rage nog met de Harlem Shake van een paar jaar geleden? Een groepje mensen stond niets te doen in een video, om vervolgens op de beat te veranderen in een idioot minifeestje. YouTube doet het voor: type “do the Harlem Shake” en geniet.

Facebook:

Lekker luie paasmaandag? Tijd om te sporten. Type een basketbal-emoji aan een vriend in de messenger. Tik op de basketbal en verbeter je score!

Android:

Hiervoor moet je even diep de instellingen in. Ga naar instellingen, dan het onderdeel “about” of “over” en tik een paar keer op het systeemversienummer van je telefoon. Viel spass! 

Google Earth:

Altijd al een keer de wereld over willen vliegen? Dat kan als je Google Earth geïnstalleerd hebt. Druk op Ctrl-Alt-A of Cmd-Opt-A en spreid je vleugels!

Google:

Zoek op “Atari Breakout” en klik op afbeeldingen. Ken je dit spelletje nog? Google Chrome: Mocht je een melding krijgen van Chrome dat je internet eruit ligt. Geen paniek! Gewoon op de spatiebalk drukken (Zet je WiFi uit en probeer het maar….)

Oh, heb je het paasei op VARA.nl al gevonden?