NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Onderzoek: Tweelingen leven langer!

24 aug 2016
  •  
leestijd 1 minuten
twins
Uit onderzoek blijkt dat tweelingen langer blijven leven dan bijvoorbeeld gewone broers en zussen. Volgens onderzoekers is één ding daarbij heel belangrijk. #Twinning
Lang zullen ze leven
Tweelingen zijn vaak de lul bij onderzoeken. Zeker eeneiige tweelingen. Zijn precies hetzelfde. Check hier bijvoorbeeld het verschil. Van deze tweeling rookte er eentje. Raad jij welke?
Maar voor het eerst is er nu onderzoek gedaan de levensverwachting van tweelingen. Want maakt het voor hoe oud je wordt überhaupt iets uit of je tweeling bent? Onderzoekers zijn er nu achter dat tweelingen een stuk langer leven. Én waarom.
BFF’s
Ze zeggen wel eens: “Tweelingen hebben een beste vriend(in) vanaf de geboorte”. En precies dat is waarom tweelingen zo langer leven. Het hebben van een social netwerk kan soms zelfs je gezondheid beter maken. Als je er maar een feestje van maakt. 
Door een tweeling te zijn heb je het hele leven door, als het goed gaat tenminste, een maatje. Zo zegt de onderzoeker dat mannen soms riskant gedrag vertonen. Is soms levensgevaarlijk. Maar heb jij een tweelingbroer die zegt: “doe effe normaal man” kan dat soms van levensbelang zijn. 
Maar ook als het even niet zo lekker gaat en emotionele boost kan gebruiken is je biologische wederhelft er voor je. Dus heb jij het geluk dat je een tweelingbroer of zus hebt? Blijf lekker BFF’s, zorg goed voor elkaar en verleng je leven!

Meer over:

, , , ,