BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Nieuw seizoen Over Mijn Lijk met Valerio Zeno

15 nov 2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
oml7_still_jermaine

Je bent jong en in de kracht van je leven, maar dan krijg je ineens te horen dat je dood gaat. Wat dan? In het zevende seizoen van Over Mijn Lijk ontmoet Valerio Zeno jonge mensen die ongeneeslijk ziek zijn en alles uit de laatste fase van hun leven proberen te halen.

Dit jaar zijn dat Daan, Gerrianne, Jermaine en Tom. Ook zoekt Valerio Eveline en Edgar op uit het vorige seizoen. Tegen alle verwachtingen in zijn zij nog in leven. Hoe gaat het met ze? En hoe is hun levensverwachting?
Gerrianne (16)
Gerrianne heeft weke delenkanker en een levensverwachting van nog maar een paar weken. Ze is niet bang voor de dood, maar baalt wel. Tegen de verwachting van de artsen in haalt ze haar zeventiende verjaardag. Ze wil geen ‘lang zal ze leven’ horen, want ze weet dat dit niet zo is.
Daan (19)
Daan heeft een hersentumor en kan hierdoor niet meer naar school. Maar toch wil hij niet te veel treuren.
Jermaine (27)
Jermaine reist naar Houston om te worden behandeld met een speciale chemotherapie voor de acht tumoren in zijn hoofd. Hij ziet dit als zijn allerlaatste kans om te genezen.
Tom (23)
Bij Tom werd een zeldzame vorm van kanker ontdekt nadat hij met klachten aan zijn knie naar het ziekenhuis ging. Een paar maanden later werd zijn been geamputeerd, maar helaas bleken er uitzaaiingen te zijn. Valerio ontmoet hem in het ziekenhuis waar hij traint met zijn prothese en is aanwezig bij ‘Tumor Tom’s Terror Tea Party’ waar de goede uitslag van een longscan keihard wordt gevierd.
Edgar (32) & Eveline (35)
Valerio bezoekt ook Eveline en Edgar die het vorige seizoen van Over Mijn lijk te zien waren. Eveline heeft uitgezaaide baarmoederhalskanker en tegen alle verwachtingen in leeft ze nog. Ze is gestopt met continu afscheid nemen van alles en iedereen. En Edgar is in het ziekenhuis waar zijn moeder is overleden aan kanker. Hij krijgt hier te horen of zijn uitzaaiingen zijn gegroeid.

Over Mijn Lijk, vanaf 30 november iedere donderdag om 22.25 uur op NPO 1.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar