NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Neurochirurg opereert teddybeer voor ziek jongetje

5 okt 2018
  •  
leestijd 1 minuten
Surgeon_2
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
Niet alle superhelden dragen een cape, en dat geldt zeker voor neurochirurg Daniel McNeely uit Halifax in Canada. De chirurg heeft op verzoek van een achtjarig patiëntje, die op het punt stond een hersenoperatie te ondergaan, zijn teddybeer geopereerd. Het beertje was namelijk al een tijdje gediagnosticeerd met een ernstige vorm van ‘gescheurde onderarm-itis’.
De achtjarige Jackson McKie heeft hydrocefalie – een hersenaandoening waarbij er teveel vocht zich opstapelt in de hersenen. Het vocht moet dan operatief worden afgepompt. Maar voordat de jongen naar de operatiekamer werd gebracht, heeft hij de chirurg met grote ogen aangekeken en hem gevraagd of hij zijn teddybeer kon opereren. 
De beer had al een tijdje last van een gescheurde onderarm. En hoewel McNeely in al zijn jaren als neurochirurg geen ervaring heeft in het opereren van knuffeldieren, kon hij dit aandoenlijke verzoek natuurlijk niet afwijzen.
Een paar hechtingen verder en de beer is weer zo goed als nieuw. Dit tot groot genoegen van de kleine Jackson en zijn vader Rick, die vol lof over McNeely’s spontane ingreep spreekt tegenover de Canadese nieuwszender CBC. Hij geeft aan dat Jackson erg nerveus was voor de operatie en dat de opgelapte beer zijn angst in een klap heeft ontnomen.
Zowel Jackson als zijn teddybeer maken het naar verluid goed.

Meer over:

,