BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Met deze uitvindingen kun je zelf spullen maken van plastic afval

14 jul 2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
296 keer bekeken
  •  
plasticmachine1
Internationale verhoudingen staan op scherp, we hebben massaal last van burn-outs en het klimaat is hoogstwaarschijnlijk naar de knoppen. Genoeg reden voor een dosis goed nieuws. Met onze rubriek Positivitijd voorzien we in die behoefte. We geven positieve ontwikkelingen extra aandacht. Om jou weer wat vertrouwen te geven in de mensheid.
Nog op zoek naar een vijand in de huidige maatschappij? Kies voor plastic! Plastic is officieel de hipste slechterik van 2018. En dat we dit eindelijk massaal inzien, is goed nieuws – zo voelen mensen zich eindelijk geroepen om te letten op hun plasticverbruik en te helpen met grote opruimacties.  Op het strand , bijvoorbeeld. 
Nu kan het natuurlijk zijn dat je helemaal geen zin hebt om vrijwillig flesjes op te ruimen als je hier niets voor terug krijgt. We zijn nu eenmaal niet allemaal zo onbaatzuchtig ingesteld als Moeder Theresa. Goed nieuws – dat hoeft ook niet. Een paar Nederlandse ontwerpers hebben apparaten ontwikkeld waarmee ook jij van zwerfplastic leuke frutsels voor jezelf in elkaar kan flansen. Van bakjes en bordjes tot kunst of sieraden. Op kleine schaal zelf plastic recyclen, dus
Foto's via Precious Plastic
hier
Nog meer goed nieuws? Het project – getiteld Precious Plastic – heeft de blauwdrukken van de apparaten gratis en voor niets online gezet. Heel sociaal, want zo is individuele plasticverwerking voor iedereen binnen handbereik. Ook in een sociale bui? Dan kun je ook een steentje bijdragen en de crowdfunding steunen. Lees hier hoe. Kunnen ze wel gebruiken. En dan kunnen wij misschien in de toekomst over een strand wandelen waar je niet struikelt over de petflesjes – dat is ook wat waard. 
Zin om zelf aan het knutselen te gaan? Bekijk de blauwdrukken hier . Eerst nog wat inspiratie opdoen? Bekijk dan hier welke items er al uit dit project zijn voortgekomen.

Meer over:

pastic, afval, recycling

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar