Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Melkweg, soesjes in Lisse & taart vreten | Geslacht!

22 feb 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Thumb-waterpijp2
Ryanne gaat naar de Melkweg, een iconische plek voor queers. En ze deelt soesjes uit in Lisse. De ENIGE gemeente die geen regenboog vlag heeft op gay coming out day. Even verhaal halen. Deel 3 van Geslacht!
En eindelijk is het dinsdagavond.
Melkweg dus. Een plek die Ryanne vet iconisch vindt. Even kauwgumpje dumpen.
Op naar Mykki Blanco, een genderqueer hiphop artiest. Heel sexy. Ryanne is zelfs een beetje verliefd. Wie had dat gedacht, zelfs Ryanne is stil te krijgen! Oké terug naar Mykki. Hij bepaalt zelf wanneer hij man of vrouw is. Best relaxed. Maar niet iedereen is even blij. Iets met slechte invloed. Onzin. Want hetero mensen zullen altijd hetero blijven. Lekker punt Mykki! 
Zo het bier zit er weer in. Op naar Lisse. Soesjes uitdelen. Omdat binnen de gay community ook ruimte is voor hun mening.
Heeft de burgermeester plots tijd voor haar. De burgemeester! Best jammer dat die dan alleen naar de raad luistert. Dan maar de vlag hangen met de plaatselijke kapper. Zing Ryanne ondertussen een homo lied.
Oke genoeg Lisse. Op naar Margriet van Hees een cultuurwetenschapper. Die heeft zitten neuzen in de wereld van mensen die geboren zijn met zowel mannelijke als vrouwelijke geslachtskenmerken. Uiteindelijk heeft Magriet méga veel van deze mensen gevonden. Hoeveel? Net zoveel als roodharige Nederlanders. Er is een probleem. Ryanne vindt het niet zo’n handig vergelijk; ‘Die rooie ken je niet vertrouwen’.
Veel informatie. Tijd voor even ontspanning. Ryanne gaat waterpijpen bij Mounir Samuel, die dus vorig jaar nog Monique Samuel heette. Nu dus een hem, maar geen transgender. Een heel gedoe, Ryanne snapt het ook niet. En ze gaan tegen elkaar schreeuwen. Moet je zelf maar even helemaal kijken. 
Tenslotte hebben we nog Eveline. Met een E erachter. Een oude dame die pas op latere leeftijd het roei omgooide. De twee kijken even in haar kledingkast. Ryanne ontdekt ook wat kinky items.
Oh en Ryanne wil met Eveline taart gaan vreten. Eveline leert haar gelijk manieren aan; taart eten. Vreten is geen taal voor een dame.  

Geslacht gemist? Kijk hem hier terug!