BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Matthijs verkort seizoen DWDD

17 aug 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
matthijs
Matthijs van Nieuwkerk gaat vanaf 1 januari 2018 een minder lang seizoen van De Wereld Draait Door presenteren. Daardoor ontstaat ruimte voor de ontwikkeling en presentatie van nieuwe programma-ideeën. Vanaf januari zal hij DWDD zes maanden per jaar presenteren, van begin januari tot begin april en van eind september tot eind december. Dat maakte hij vanochtend bekend in een interview met Antoinette Scheulderman.
Mijn interview(tje) met Matthijs van Nieuwkerk over de veranderingen bij DWDD. En ja, ook over zijn salaris. #vk pic.twitter.com/zx7kYrHgqP
Robert Kievit ( mediadirecteur van BNNVARA) begrijpt deze stap:  
“Het dagelijks presenteren van De Wereld Draait Door is topsport en dat is intensief. Dat doet Matthijs al 12 jaar. Dat hij nu een minder lang seizoen gaat maken betekent gelukkig ook dat we ons de komende jaren verzekerd weten van zijn inzet voor DWDD. Ik ben blij dat hij daarnaast van plan is de ruimte en tijd te nemen om met en voor BNNVARA nieuwe programmaconcepten te ontwikkelen en zo mogelijk te presenteren. Dat hij de inventiviteit heeft om bijzondere nieuwe concepten te ontwikkelen heeft Matthijs afgelopen jaren bewezen met de bijzondere spin offs van DWDD.”
Matthijs van Nieuwkerk: “Ik ga hopelijk nog lang door met DWDD, maar het is een even verleidelijk als veelkoppig monster, een reusachtige slokop. Iets meer lucht aan de horizon, goed voor mij en ik denk goed voor het programma”.
De Wereld Draait Door is vanaf 4 september weer elke werkdag om 19.00 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1!

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar