Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan?

Leef, geniet en maak herinneringen

26 jan 2018
  •  
leestijd 2 minuten
9904.w900.r900-506.8b39194
Over Mijn Lijk. Zes dappere jonge mensen, waarvan er nu vijf veel te vroeg zijn overleden. Maar wát hebben we veel van ze geleerd...
Zo was daar  Eveline . Ze heeft alles uit het leven gehaald wat erin zit. Met haar enthousiasme, passie en drive heeft ze een onuitwisbare indruk achtergelaten. 
En dan  Edgar , alles heeft hij eraan gedaan om zo lang mogelijk en zo goed mogelijk te leven. Een vechter die van elke dag genoot en heeft laten zien dat je zelf de herinneringen moet maken. 
Daan  was niet bang voor de dood en kon daarom onbevangen genieten van zijn familie, vriendin en vrienden. Een uber relaxte en eigenzinnige topgozer, waar ze op Texel nog lang over zullen doorpraten. 
Gerrianne  was de jongste in Over Mijn Lijk, maar ondanks haar zestien jaar en haar slechte vooruitzichten stond ze gelukkig in het leven. Ze laat een grote leegte achter in het gezin maar ze zijn dankbaar en trots dat Gerrianne hun dochter en zusje is. 
Jermaine  leek een onverwoestbare rots, maar moest na een lange strijd opgeven. Zijn sterke lijf, zijn doorzettingsvermogen en zijn grote lach zijn bewonderenswaardig. Een ding is zeker, hij blijft voortleven in Noah. 
En  Tom  is de enige Over Mijn Lijk’er die nog in leven is. Een strijder die ondanks alle beperkingen van zijn ziekte geniet van de mensen om hem heen. Zelfs nu hij het mentaal zwaar heeft geniet hij zoveel als hij kan. 
Dit was  Over Mijn Lijk  voor dit seizoen. Met speciale dank aan Gerrianne, Tom, Jermaine, Edgar, Eveline, Daan, hun geliefden en hun families. We hebben van ze genoten en geleerd van de manier waarop ze in het leven staan.
Wat je ook gaat doen dit weekend, volgende week of over een paar maanden...

Leef, geniet, en maak herinneringen.

Ga voor video's, blogs en alle afleveringen naar Over Mijn Lijk

Meer over dit onderwerp