Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

KUNSTHANDELAAR ONTDEKT NIEUW SCHILDERIJ VAN REMBRANDT (EN KOOPT 'M VOOR 'N PRIKKIE)

18 mei 2018
  •  
leestijd 1 minuten
De Amsterdamse kunsthandelaar en kunsthistoricus Jan Six heeft een onbekend schilderij van Rembrandt ontdekt. Hij stuitte op de vondst op een kunstveiling in Engeland en wist meteen dat het om een ‘echte’ Rembrandt ging. 
In de afgelopen jaren zijn er andere schilderijen van Rembrandt herontdekt maar het is voor het eerst sinds 1974 dat er een schilderij van Rembrandt is gevonden waarvan het bestaan volledig onbekend was.  Jan Six  zag het schilderij in een veilingcatalogus van veilinghuis Christie’s. Hij was de enige die het werk als een echte Rembrandt herkende en kon het om die reden met de hulp van een investeerder voor een bijzonder laag bedrag aanschaffen. Het schilderij dateert naar alle waarschijnlijkheid uit 1634 en heeft de naam  ‘Portret van een jonge man’  gekregen.
Bij  Pauw  is het schilderij afgelopen dinsdag groots onthuld! Vanaf morgen is het schilderij een maand lang te bewonderen in de Hermitage in Amsterdam. Ook verschijnt dan bij uitgeverij Prometheus het boek ‘Rembrandts Portret van een jonge man’ waarin Jan Six de hele ontdekking van het schilderij uitvoerig beschrijft. Naast Jan Six zijn dinsdag cultuurhistoricus Herman Pleij, oud-Christie’s directeur Jop Ubbens en directeur van de Hermitage Cathelijne Broers te gast.

Meer over:

, ,