NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Je favoriete lied staat diep in de woestijn op repeat

17 jan 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Siedentopf
Namibisch-Duitse kunstenaar Max Siedentopf heeft een installatie gecreëerd in de woestijn van Namibië. ‘Oké, thanks voor deze informatie, maar wat heb ik hieraan’, denk je nu misschien.
Nou, het antwoord is vrij simpel. De muzikale installatie speelt namelijk je favoriete deun ooit af. ‘ Africa ’ van Toto. Non stop. 365 dagen per jaar. Niet doen alsof je daar niet blij van wordt, want dat word je wel.
De installatie bestaat uit zes speakers, die zijn uitgerust op een aantal zuilen. De boxen worden voorzien van stroom door middel van zonne-energie. Het idee is dat de superhit uit 1982 voor altijd hoorbaar is. De ultieme hommage: ‘Africa, in Afrika’, aldus Siedentopf in een interview met NPR-radio. De Namibische woestijn is de oudste ter wereld, met 55 miljoen jaar. De combinatie met een tijdloos nummer voelt daarom wel lekker aan.
Schatzoeken
De echte puzzel- en of Toto-fanaticus kan met een speciale routebeschrijving in de hand op zoek gaan naar dit mini-heiligdom. Als het misgaat omdat je per ongeluk naar links loopt in plaats van naar rechts, dan leg je het loodje. De woestijn is over het algemeen niet een heel zalige plaats om zonder idee in te verdwalen. Denk aan extreme temperatuurschommelingen, het uitblijven van beschutting en een geniepig schorpioentje hier en daar. Maar ja, als je uiteindelijk half hallucinerend en volledig uitgedroogd aan komt kruipen bij de warme klanken van de Toto-installatie, dan ben je een absolute winnaar. I bless the rains down in Africa.
Tot zover het Daglicht van vandaag.
Nog meer Daglicht? Dat kan gewoon! Wat dacht je van twee katten die een appartement huren in Silicon Valley?

Meer over:

, ,