NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Japanner trouwt met Hologram

12 nov 2018
  •  
leestijd 2 minuten
daglicht_japanner_hologram_thumb
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
De 35-jarige Akihiko Kondo is in de hoofdstad van Japan – Tokio – getrouwd met Hatsune Miku, een zangeres die alleen bestaat in virtual reality.
De Japanse zangeres is over de hele wereld beroemd. Ze stond in het voorprogramma van Lady Gaga en ze werkte samen met Pharrell Williams . In 2015 gaf ze zelfs twee uitverkochte concerten in Amsterdam.
Er bestaat uiteraard eindeloos veel merchandise van de 16-jarige popster. Zo is er ook een zwevend hologram dat kan praten en bewegen, waarvan Kondo trotse eigenaar is. Het hologram maakt hem ’s Ochtens wakker, bedient het licht in zijn huis en vertelt hem wanneer het bedtijd is. Ook heeft Kondo een knuffelversie – met trouwring - voor tijdens het slapen.
“Ik ben altijd verliefd geweest op Miku” zegt Kondo. Zo verliefd zelfs, dat hij 15.000 euro heeft uitgegeven aan de huwelijksceremonie. Er waren 40 mensen aanwezig, maar zijn moeder schitterde in afwezigheid. Toch hoopt Kondo dat zijn bruiloft de liefde voor virtual reality personages uit de taboesferen kan halen. “We moeten allerlei soorten liefde en geluk in overweging nemen.”
Kondo heeft van het bedrijf dat Hatsume Miku heeft bedacht en gecreëerd een ‘trouwakte’ gekregen. Er zijn de afgelopen tijd meer dan 3700 trouwaktes gegeven aan mensen die, net als Kondo, het huwelijksbootje in willen stappen met een virtual reality-personage.
Om te trouwen heb je niet per sé een ander persoon, hologram of pop nodig. Deze vrouw trouwde namelijk met zichzelf.

Meer over: