Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan? Of kom naar het BNNVARA Festival!

Hoe reageren mensen op zoenende stelletjes op straat?

1 aug 2019
  •  
leestijd 1 minuut
zoenen2
Drie stelletjes – één hetero, één homo en één lesbisch - zoenen op straat. De vrij heftige reacties werden gefilmd met verborgen camera.
In een video van Spuiten en Slikken vertelt Jurre Geluk dat hij eigenlijk niet met zijn vriendje durft te zoenen op straat, omdat hij bang is voor de reacties. Wat zou er gebeuren als hij het toch zou doen? Hij zette het volgende experiment op: drie stelletjes – hetero, homo en lesbisch – gingen op straat staan zoenen. Met een verborgen camera werden de reacties van de voorbijgangers gefilmd, waarna Jurre de mensen confronteerde met hun opmerkingen.
Het gevoos van het hetero stel trekt amper de aandacht van de mensen op straat. Dat is duidelijk anders als het gaat om twee jongens en twee meisjes. ‘Bah bah’, roept een vrouw als ze het lesbische stelletje ziet zoenen. ‘Gadverdamme’, snatert een man als hij twee jongens ziet zoenen. Conclusie van het experiment: de mens op straat kan nare opmerkingen over homoseksualiteit maar moeilijk voor zich houden.
Overigens kwam Jurre na een eerder experiment tot een vergelijkbare conclusie. Toen liep hij hand in hand met verschillende mannen door het centrum van Utrecht. En ook daar kreeg hij flink wat commentaar op. Bekijk de video hieronder.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's