Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Voor vrijheid, vooruitgang en verandering

Sahil Amar Aïssa en zijn team van Make Holland Great Again wagen zich aan nieuwe missies om ons land wat mooier te maken. Iedere woensdag om 20:20 op NPO3.

Hoe organiseer jij deze zomer het ideale thuisfestival?

4 aug 2020
  •  
leestijd 2 minuten
Schermafbeelding 2020-08-04 om 09.35.39

© Instagram Sander Hoogendoorn

Waar gewoonlijk in elke uithoek van het land wel een spetterend festival te vieren valt, wordt het deze zomer helemaal anders. In plaats van op het festivalterrein van Pinkpop, Lowlands en Best Kept Secret speelt deze zomer zich voornamelijk af in eigen achtertuin.

Maar als wij niet naar festivals kunnen, dan brengen we de festivals gewoon naar ons toe! De vraag is, hoe organiseer je het perfecte thuisfestival? Wij vroegen het aan 3FM-dj en festivalfanaat Sander Hoogendoorn, zodat jij alle nodige inspiratie op kan doen voor jouw perfecte thuisfestival!

Had jij nog festivals op de planning staan deze zomer? En hoe ervaar je de situatie?

“Ja, we doen met 3FM eigenlijk alle festivals wel. Voor mij is de situatie jammer, maar voor mensen die daar werken en mensen die hun baan zijn kwijtgeraakt, of als ZZP’er  werken, al die bands en muzikanten, voor hen is het gewoon echt heel sneu.”

Heb je alsnog een leuke zomer in het vooruitzicht?
“Ja hoor, ik vermaak me wel. De kroegen zijn weer open, ik ga ook weg in eigen land met mijn vader, dat is ook iets wat ik anders niet zou doen. In het programma zijn we ook druk bezig met vakantietips voor eigen land.”
Wat zijn jouw tips om thuis een echte festivalsfeer te creëren?
“Ik denk dat ik in elke kamer andere muziek zou opzetten, veel mensen zou uitnodigen, en een thema zou verzinnen. En dat iemand live muziek speelt!” 

Wie mag er niet ontbreken op jouw ideale festival line-up?
“Dat hangt natuurlijk af van het festival. Ik zou sowieso Radiohead uitnodigen.”

Welk item kan je absoluut niet zonder op een festival?
“Ja, ik heb altijd zo’n heel lelijk tasje, dat je bij de ANWB-winkel kan kopen, dat je om je nek hangt. Daar kan je muntjes indoen, of je zonnebril. Het ziet er echt heel lullig uit, het is ook een beetje beige, en het is nog erger dan een fanny-pack.”
Welk advies wil je nog meegeven?
“Ik denk dat mensen vooral heel erg moeten genieten van het feit dat er even weinig is, en dat je daar ook het mooie uit moet halen. Dat je juist meer lokale dingetjes moet opzoeken die georganiseerd worden, kleinschalige dingen bij jou thuis, of bij jou in de buurt. Dat het massale nu even niet kan is dan jammer, maar ik zou juist mensen willen uitnodigen om er ook de schoonheid van in te zien, dat je lekker in je eigen buurtje op pad gaat, lekker met je eigen vrienden, en dat het allemaal wat dichter bij je huis is. Een jaartje festivals kunnen we echt wel missen, toch?”

Meer over:

,