Sfeerfoto van BNNVARA
BNNVARA

BNNVARA

Vóór vooruitgang, vrijheid en verandering

We denken dat het beter kan: open, gelijkwaardig en rechtvaardig. Dit bereiken we niet alleen, dus sluit jij je aan? Of kom naar het BNNVARA Festival!

Hoe gaat het met Lee Towers na zijn Bollenvelden-optreden?

15 apr 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Lee Towers
Lee Towers zong ten minste 11.700 keer ‘You’ll Never Walk Alone’. En één keer als Lee Flowers ‘You’ll Never Walk on Bollenvelden’ – afgelopen zaterdag, in Even tot hier. Hoe ging dat?
Toeristen lopen voor de perfecte Instagram-foto de bollenvelden plat, luidde vorige week het nieuws. En dus zong Lee Towers zijn lied ‘You’ll Never Walk Alone’ in Even tot hier iets anders dan gebruikelijk: ‘You’ll Never Walk On Bollenvelden’.
Hallo Lee Towers, loopt u zelf wel eens door de bollenvelden?
In het verleden ben ik er vele malen geweest. Het is een stukje erfgoed van Nederland, dat door buitenlanders buitengewoon wordt gewaardeerd. Maar nu lopen ze door de bollenvelden te banjeren dus.
Uw bollenveldlied is dus eigenlijk ‘You’ll Never Walk Alone’. Hoe vaak heeft u dat lied gezongen, denkt u?
Ga uit van vijf tot tien keer per week. En dat 45 jaar.
Dat is ten minste 11.700 keer ‘You’ll Never Walk Alone’!
Ik heb verschillende versies van het lied. Een feestversie, een jazzversie – bij iedere gelegenheid kan ik het lied zingen.
Bent u dat dan nooit eens zat?
Nee. Het is een dierbaar bezit, dat bij me hoort. Het is mijn grootste succes.
Krijgt u veel reacties op uw optreden in Even tot hier?
Ontzettend veel, allemaal positief. Ik deed het omdat ik die twee jongens (Van der Laan en Woe, red.) zo goed vind. Via mijn site komen reacties vanuit de hele wereld. Een vriend uit Malta stuurde een bericht. Iemand uit Polen. Een vriend uit Thailand.
Allemaal voor ‘You’ll Never Walk On Bollenvelden’. Gaat u dat vaker zingen of is het een eenmalig gebbetje?
Nee, als ik het te vaak zing, word ik een persiflage van mezelf. Het is iets eenmaligs. Of het moet een optreden zijn in bijvoorbeeld De Keukenhof. As ze het dan vragen, ja, dán kan ik me voorstellen dat ik het nog eens zing.
Sfeerbeeld BNNVARA programma's