NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Amerikaans observatorium plotseling gesloten – het internet vermoedt aliens

17 sep 2018
  •  
leestijd 2 minuten
ufo thumb
In het Daglicht belichten we kort opvallende gebeurtenissen uit het nieuws. Zonder vooroordelen, maar wel altijd met een knipoog.
De wereld zit vol met complottheorieën - Tupac drinkt ergens op een onbekend eiland biertjes met Michael Jackson en Elvis, en de wereld wordt geleid door een enge sekte genaamd Illuminati. Maar recentelijk raakte één van de bekendste complottheorieën opeens weer springlevend. Die van aliens. Op aarde.

Mysterieus

Het Sunspot Solar Observatory in de Amerikaanse staat New Mexico, een staat die bekend staat om geheime militaire experimenten en potentieel crashende ufo’s, moest kort geleden opeens worden gesloten. Dit zorgt natuurlijk voor het loslopen van gekke theorieën, omdat niemand wil zeggen waarom dit precies is gebeurd.
Op 3 september kwamen volgens de plaatselijke sheriff FBI-agenten in een helikopter en auto’s aan bij het observatorium. Iedereen moest vertrekken en niemand, zelfs de lokale politie, werd verteld wat er aan de hand was. Nieuwsgierigheid alom.

Verklaring

Inmiddels gaan de gekste theorieën het internet over. In Youtube-filmpjes vragen mensen zich bijvoorbeeld af of er misschien aliens zijn ontdekt. In de buurt van het Sunspot Solar Observatory zou in 1947 namelijk een vliegende schotel zijn neergestort - precies hetzelfde jaar als dat het observatorium is gebouwd.
“Het gaat niet om aliens,” verzekert de directeur van Sunspot de omwoners nu. Ook de FBI geeft toe dat we niet met gekke ruimtewezens te maken hebben. Volgens de Sunspot-directeur is het helemaal niet raar dat dit soort stations vaker gesloten worden, en worden alle gegevens uiteindelijk naar buiten gebracht. De post zou uit voorzorg zijn ontruimd, maar waarom precies is nog niet duidelijk. Het blijft dus nog even spannend.
Ach - hopelijk blijft het bij rare complottheorieën en hebben we straks geen ruimteoorlog omdat er ergens in Amerika een aantal aliens gevangen gehouden wordt.
Aliens schijnen trouwens helemaal niet te bestaan, zo blijkt uit recent onderzoek. Lees hier hoe dit precies zit.

Meer over:

, , ,