BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Heel Holland Zeikt | Huisgenoten

8 aug 2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
53 keer bekeken
HHZ: Huisgenoten
Huisgenoten. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed. Oké dat laatste is niet (altijd) helemaal waar, maar toch. Je spendeert in ieder geval een prima gedeelte van je tijd met deze mensen. En dat kan mégagezellig zijn. Degelijk in je badjas Boer Zoekt Vrouw kijken op zondag, borrelen tot je erbij neervalt op een random maandagavond of indoor gourmetten tot het hele huis stinkt. Want ja, why not? Maar soms kan het ook mégakut zijn. Gooi een balletje op over vervelende huisgenoten op een feestje en iedereen heeft er wel wat over te zeggen. En wij ook. Dus hier de tien grootste irritaties aan huisgenoten.

1. ALLES IS VIES

Tijdens de hospiteeravond zegt iedereen een schoonmaakprincess te zijn, maar in de praktijk spring je al een gat in de lucht als ze de haren uit het douchputje halen. Je hoeft geen assepoester te spelen, maar eens in de maand een doekje over het aanrecht is toch niet te veel gevraagd?

2. RONDSLINGERENDE TROEP

Sokken, post, rottende appels of teenslippers. Overal in huis vind je random shit. Wat je in je eigen kamer doet moet je zelf weten, maar we zitten niet meer in groep 3, toch? Mama woont hier niet. Ruim. Je. Troep. Op.

3. SAMEN SPELEN IS SAMEN DELEN

Huisgenoten die hun naam op hun bananen, koffie en gojibessen-shake zetten. Waardoor er uiteindelijk vier pakken yoghurt in een veel te kleine koelkast staan. Claim niet al je eigen spullen. Dat is ongezellig. Gezeik over geld? Daar is WieBetaaltWat voor gemaakt.

4. VERDWENEN SPULLEN

Ze overleggen niet wanneer ze shit weggooien. Die stoel die je huisgenoten tantoelelijk vinden flikkeren ze bij het oud vuil. Niet cool. Misschien was die stoel je wel heel dierbaar omdat hij van je lieve omaatje geweest is. Je weet het niet. Zeg het gewoon als iets in de weg staat.

5. SLAPELOZE NACHTEN

Je ligt de hele maandagnacht wakker omdat je huisgenoot zijn scriptie niet gehaald heeft en zijn verdriet wegdrinkt met vrienden. Jij moet hier soms een beetje om huilen als je ’s ochtends een belangrijke meeting hebt.

6. PROFITEURS

Eerlijk delen is jouw motto. Maar er is altijd zo’n huisgenoot die de drank nooit voorschiet en zijn WieBetaaltWat wachtwoord altijd vergeet. Van het geld dat je nog tegoed hebt zou je op vakantie kunnen.

7. INTERIEURDESIGNERS

Soms kijk je naar het interieur en denk je: nee, dit is het niet. Jan des Bouvrie zou huilend de laan uitrennen bij het zien van de grijze vloerbedekking die hier ligt. Ook dat is begrijpelijk. Want smaak is verschillend. Maar wat zou het fijn zijn als je huisgenoten even overleggen voordat ze de vloerbedekking eruit rukken. Of een stofzuiger aan de muur hangen. Niet echt een verbetering.

8. HET IS GEEN CLUBHUIS

Natuurlijk is het gezellig in huis. Vooral als er veel mensen zijn. Maar hou dit af en toe wel een beetje onder controle. Als je elk weekend je ouders of vrienden uit Roelofarendsveen uitnodigt en het hele huis in beslag neemt, is dat een beetje vervelend voor de rest. Hoe leuk ze ook zijn.

9. DE FITBOYS EN -GIRLS

Prima dat je goed voor jezelf probeert te zorgen en denkt dat acht keer per week sporten en kauwen op bleekselderij daarbij helpt, maar probeer anderen je healthy lifestyle niet op te dwingen. Voor sommigen zijn pizza en chocolade medicijnen voor een gelukkig leven.

10. PESTERS

Mensen buitensluiten is niet oké. Dat is sad. Sommige huisgenoten lijken dat niet te begrijpen. Iedereen is bijzonder op zijn eigen manier. Je hoeft geen beste vrienden te worden, maar wees lief voor elkaar.
Door: Annemiek

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar