BNNVARA
Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Kankerbestrijding wordt steeds effectiever

29-08-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
kankeronderzoekKWF
Al heel wat jaren doet het KWF kankerbestrijding onderzoek naar en acties voor kanker. Door onder andere KWF zijn de overlevingskansen en mogelijkheden bij een ziekte als kanker vergroot. Toch valt er nog steeds heel veel te leren en te ontdekken in deze wereld. Het KWF bestaat vandaag 67 jaar.
Helaas komt iedereen op een gegeven moment in aanraking met kanker in zijn of haar omgeving. Op de site van het KWF is te zien dat in Nederland 104.988 mensen per jaar de ziekte krijgen. Eén op de drie Nederlanders krijgt kanker in zijn leven. De meest voorkomende soorten kanker zijn dikkedarmkanker, huidkanker, borstkanker, longkanker en prostaatkanker.
Gelukkig zijn de overlevingskansen tegenwoordig steeds beter. Als je kijkt naar alle vormen van kanker ligt dit percentage nu boven de 62%. Er blijven nog steeds grote verschillen tussen de vele verschillende vormen van kanker die we kennen. Dat de kans op overleven over het algemeen steeds groter wordt, heeft alles te maken met beter en meer onderzoek, innovatie en doorbraken. 

Doorbraken

En er zijn onlangs nog een aantal grote doorbraken geweest! Ongeveer dertig onderzoekers zeggen namelijk dat ze de ‘achilleshiel van kanker’ ontdekt hebben. Er wordt ook steeds meer onderzoek gedaan naar de juiste manier om een bepaalde vorm van kanker te behandelen. Zo is er een nieuwe test die aantoont of chemotherapie bij borstkanker zin heeft. Dit betekent heel veel voor het kankeronderzoek en de keuzevrijheid van patiënten.

De grote doorbraak wordt besproken aan tafel bij DWDD!

Ook een grote doorbraak op het gebied van borstkanker! Bij DWDD vertellen ze alles over een chemotherapie test.

Mede dankzij de onderzoeken in de afgelopen 67 jaar van het KWF, neemt de kennis over kanker toe. En door deze kennis is er meer bekend over de ziekte. Over hoe het ontstaat, hoe het zich ontwikkelt en hoe deze ziekte sneller en beter ontdekt kan worden. Daardoor kan er eerder en gerichter behandeld worden. Dat zorgt er weer voor dat behandelen veiliger en effectiever is. Fijn, want zo wordt de overlevingskans dus steeds een beetje groter!

In Pauls Puber Kookshow gaat het over Zaadbalkanker en hoe je jezelf hierop kunt checken!

Het KWF heeft een animatie gemaakt, om uit te leggen hoe de organisatie werkt om kanker te bestrijden.

Ook wat doen om het onderzoek te verbeteren of meer weten? Kijk dan eens op de site van het KWF! Wil je meer informatieve artikelen lezen? Je vindt het hier!
Afbeeldingbron: KWF.nl

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar