Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Groene thee daar red je levens mee!

25 apr 2017
  •  
leestijd 2 minuten
Groenethee-levens-thumb

Dip dat theezakje nog maar wat dieper.

Want groene thee is niet alleen lekker. Het groene goedje is ook écht goed voor je. Dus gas op die waterkoker en sla dat hete vocht achterover. Dan leggen wij je even uit waarom. Koffie geeft je misschien even kick. Maar een bak groene thee is beter voor je lijf. Dit magische drankje is namelijk veel meer dan alleen water met een smaakje. Het zit tjokvol antioxidanten die je brein scherper maken. En je leeft er ook nog eens langer van! 

Een kop groene thee a day keeps the doctor away

Ja, je leest het goed. Groene thee is een levenselixertje 2.0. Dat komt door het bestandsdeel EGCG. Het krachtigste antioxidant dat je alleen in groene thee vindt. En waar je hersenen een boost van krijgen. Een soort Fast en Furious voor je brein zeg maar.  
Onderzoekers aan de Lancet Neurology  testten bij mensen met Down wat EGCG met hun brein deed. De testpersonen met dit stofje achter de kiezen, scoorden beter op visueel geheugen, rekenvaardigheden én vaardigheden om responses te beheersen. Verklaring: de connectie tussen de zenuwcellen in de hersenen was sterk verbeterd. 

Groen doen

Een ander onderzoek bewijst dat groene thee ook nog eens levensverlengend werkt. Drink je vijf koppen per dag? Dan neemt het risico op vroegtijdig overlijden met 21% af! En zo zijn er nog tientallen studies die aantonen dat groene thee goed voor je is. Zo verlaagt het de risico op kanker, helpt ‘t je gewicht te verliezen en worden je tanden er sterk van. 
Kortom. Dat groene moppie is retegoed voor je koppie.
________________________________________________________________________________________________
Ook goed voor dat lijf van je: KAAS!
De laatste aflevering van Valerio4Ever gemist? Kijk de aflevering hierrr terug