BNNVARA

wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Gratis naar de Film: Frantz

13 nov 2016
  •  
leestijd 1 minuten
Frantz KLEIN
Gratis naar fantastische films. Dat is Cinevara. Dit keer een zwart-wit film van Francois Ozon (8 Femmes, Swimming Pool) met Pierre Niney en Paula Beer.

Over de film

De Eerste Wereldoorlog is afgelopen. In een Duits dorp bezoekt Anna elke dag het graf van haar verloofde, die sneuvelde aan het front in Frankrijk. Op een dag merkt ze de Fransman Adrien op die bloemen op hetzelfde graf legt. Zijn aanwezigheid zo kort na de Duitse nederlaag verhit de gemoederen in het dorp, maar Adrien laat zich niet zomaar afschrikken. Hij is naar Duitsland gekomen om zijn respect te tonen aan een Duitse jongen die dezelfde oorlog als hij meemaakte. Een jongen die zonder een oorlog wellicht ooit tot zijn vriendengroep had kunnen behoren.
De ontmoeting tussen Anna en Adrien heeft een onverwacht effect op beide levens. Onzekerheden en angsten worden aangewakkerd, maar beiden krijgen een bijzondere kans de oorlog te verwerken en hun levensgeluk te hervinden.

Gratis preview

VARA-leden kunnen gratis naar deze film door zich hier in te schrijven voor een van de voorstellingen op 27 november in Arnhem of Amsterdam.
In De Wereld Draait Door werd er in 2015 gesproken over de Eerste Wereldoorlog in het kader van vluchtelingen en xenofobie.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar