NPO
Sfeerfoto van BNNVARA

BNNVARA

Wij zijn voor

Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook? Samen zetten we dingen in beweging. Sluit je aan bij BNNVARA.

Gouden Roos voor Vroege Vogels

13 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
menno_vroegevogels
In de nacht van 1 mei 2016 zond Vroege Vogels op radio een deel van het European Dawn Chorus uit. In het programma werd het ontwaken van de vogels in heel Europa gevolgd. Het begin in Moskou en volgde de zonsopgang live via Nederland, Noorwegen, Groot-Brittanië en Ierland. Tijdens het Nederlandse deel liet Vroege Vogels-verslaggever Rob Buiter nachtegalen, rietzangers en grote sterns horen vanaf de Mokbaai op Texel. 
Het programma was een initiatief van de Ierse publieke radio, en speelde zich dus af in vijf landen. Programmamaker Derek Mooney zette het programma op, en nam daarvoor 13 september een Gouden Roos in ontvangst in de categorie Radio-evenement van het Jaar. Daar zijn we natuurlijk enorm trots op! 
Vroege Vogels zendt ter gelegenheid van het winnen van de Gouden Roos komende zondag 18 september 2016 tussen 07.30 uur en 08.00 uur op NPO Radio 1 een compilatie uit van het Europees Vogelconcert zoals dat in de nacht van 1 mei te horen was.

Beluister hier het Nederlandse deel van het programma: