BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Giel, bedankt voor de jaren!

27 aug 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Afbeelding1

Giel stopt er mee. Daar schrokken wij ook wel even van. Zo zeg maar:

Na twintig jaar 3FM hoor je hem zondagavond voor de állerlaatste keer. Live vanuit de Rotterdamse Rotown, waar zijn favo band Triggerfinger (niet toevallig) een albumrelease feestje geeft. Voor het zover is blikken we nog één keer, samen met Giel, terug op zijn meest memorabele momenten bij 3FM!

3. Adèle live


Op 26 november 2010 is niemand minder dan Adele live te gast. Met haar mega hit ‘Rolling in the Deep’ blaast ze iedereen (bijna) letterlijk omver. Na afloop is Giel even compleet sprakeloos.  “Wauw! Zo! Dit was live mensen. Dit. Was. Live. Je moet het er erbij zeggen in dit geval. Óngelooflijk.”

2. De Dopeshow


“Waar ik met hele warme gevoelens aan terugdenk is de Dopeshow.” Met een big smile kijkt Giel terug op deze show die in 2000 steeds laat op de avond werd uitgezonden. Tijdens deze avondshow werden de ins en outs van drugs besproken. Experts deelden hun kennis en gebruikers hun ervaringen. Giel besloot hierna of hij het wel of niet ging proberen. “Nou, en als ik dat dan deed, dan was ik het tweede en derde uur onder invloed. Meestal had ik dan de grootste lol en vaak begreep ik niet meer hoe de knopjes werkten.”

1. Uruzgan


Op 16 november 2009 zendt Giel een week lang uit vanaf Kamp Holland in Uruzgan. Het radioprogramma noemt hij Uruzgan.FM en maakt hij samen met de militairen en thuisfronters. Naast de dagelijkse show mag hij zelfs een keer mee op patrouille. “Ik vind het heel spannend en ben erg benieuwd naar de sfeer daar. Ik word nu eindelijk écht uitgezonden.”

Dit waren Giels hoogtepunten van zijn carrière. Wat zijn voor jou de leukste radiomomenten van Giel?

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar