BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

Geen biertjes tikken op de vrijdagavond, maar wel naar het WK in London

23 jul 2017
  •  
leestijd 3 minuten
nadinevisser
Nadine Visser begon met turnen, stapte over naar atletiek en bleek een groot talent te zijn. Vanaf 17-jarige leeftijd kreeg ze al veel dilemma’s op haar bordje. Topsport gaat niet alleen over het trainen, maar ook over de normaalste dingen opgeven. Dit allemaal zodat je kan shinen in het andere #inspirational. Maar dat harde trainen, dat brengt je ook ergens! Vorige zomer zag je haar al in Rio zweten op de Spelen. Deze zomer schittert ze in Londen op het Wereldkampioenschap. Maar voor ze daarheen gaat, leggen we haar even wat stellingen voor. 

Ik heb veel moeten laten om ze te zijn waar ik nu ben, en ja daar heb ik weleens spijt van.

Mijn eerste reactie is nee. Ik heb er geen spijt van om vroeg naar Arnhem te verhuizen en vol voor de sport te gaan. Maar soms denk ik wel van, het is jammer dat ik m’n broers een stuk minder goed ken daardoor. Voordat ik op Papendal trainde was ik ook al vrij serieus bezig. Als vriendinnen dan op naar een feestje gingen had ik nooit zin om mee te gaan. Terwijl ik nu denk, dat had echt makkelijk gekund, waarom deed ik dat niet. Maar ik had er toen nooit zin in want dan was ik moe en moest ik de volgende dag ook weer trainen. Maar dat is geen spijt. Maar ik mis het stappen niet. Aan het eind van het seizoen gaan we wel met zijn allen een paar keer flink stappen. Dan is het wel weer goed voor de rest  van het jaar.

Ik haat het om vroeg mijn bed uit te gaan omdat ik moet trainen.

Dat heb ik echt nooit. Ik hou wel echt van slapen en uitslapen, dus dan denk ik wel van blijven liggen is ook fijn. Maar nooit dat ik denk, ik moet weer trainen en daar heb ik geen zin in. Trainen is natuurlijk ook routine geworden. Ik train ook heel divers dus als ik een week iets niet heb getraind, dan heb ik altijd wel weer zin om te gaan. Vorig jaar toen ik geblesseerd was, was dat wel anders. Dan weet je ‘vandaag moet ik weer fietsen’ en dan kon ik er wel echt geen zin in hebben. Maar dan dacht ik ja, ik wil wel weer zo snel mogelijk leuke trainingen doen dus dan weet ik dat het nodig is om dit te doen.

In het weekend heb ik vrij en ga ik los

Nee, zo zou ik het niet noemen. In het weekend hou ik ervan om niks te doen. Maar ik studeer ook gewoon dus ik moet dan vaak wat aan school doen. Maar als dat niet hoeft, dat is heerlijk. Het liefst ga ik dan thuis rommelen, series kijken of naar familie toe. Of we gaan film kijken op de bank, uiteten gaan of in de stad een drankje doen bijvoorbeeld. Maar dat is allemaal niet echt losgaan. Ik drink eigenlijk ook nooit alcohol ofzo. Laatst kreeg wel een vriendin, een trainingsmaatje, slecht nieuws, dan mag ik best even een wijntje met haar doen. Maar voor de rest heb ik er niet zo behoefte aan en ik vind het eigenlijk ook niet zo lekker.

Daten is moeilijk omdat ik niet uitga

Nou, ik ben al vijf jaar samen met Steven. Dus toen ik 17 was heb ik wel een paar dates gehad maar daarna dus nooit meer. Maar dat is per persoon verschillend. Binnen de atletiek vinden veel mensen elkaar, dat gaat makkelijk als je samen traint, bij elkaar op de club zit of elkaar altijd met wedstrijden ziet. Daar hoef je niet voor uit te gaan. Maar als je het buiten de sport zoekt en niet studeert, dan is het wel lastig. En bij veel werkt het juist wel goed om het binnen de sport te zoeken, omdat je het leventje dan goed snapt. 
Thanks Nadine! Zou je ook nog wat willen schrijven in ons vriendenboekje?
nadine vriendenboekje

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar