Een eerlijk gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

First Dates stel Noëlle en Kevin gaat trouwen

  •  
26-02-2019
  •  
leestijd 5 minuten
  •  
6722 keer bekeken
  •  
HeaderFirstDates
Noëlle (24) en Kevin (32) ontmoetten elkaar een jaar geleden in het First Dates restaurant. Inmiddels wonen ze samen in de Pijp in Amsterdam en hebben ze een héél leuk nieuwtje: “We gaan trouwen!"
Ik zocht Noëlle en Kevin op in Amsterdam om terug te blikken op hun eerste ontmoeting in First Dates en om te praten over de toekomst. Dit doen we tijdens een wandeling met hun hond Abel in het Sarphatipark.
Judith (BNNVARA): Hoe hebben jullie je eerste date beleefd?
Noëlle : We zijn allebei – voor de grap - door collega’s en vrienden opgegeven voor First Dates . Ik heb overigens het aanmeldformulier wel heel serieus ingevuld met relatief hoge eisen. Ik wilde zien of de matchmakers van First Dates mijn droomman konden vinden.
Kevin : Ik ging eigenlijk vrij open-minded het restaurant binnen, maar vond het wel heel spannend. Toen ik de menukaart kreeg zat ik te trillen. Tijdens de date merkte ik dat we heel veel overeenkomsten hadden. Uiteindelijk vloog de tijd voorbij, dus ik had het naar mijn zin.
Zijn jullie gelijk samen naar huis gegaan?
Noëlle : Nee dat niet. De avond na de date kreeg ik wel gelijk appjes van Kevin en de dag erna ook. Een week later spraken we af. Dat vond ik super spannend, maar tijdens deze tweede date sprongen de vonken echt over. Vanaf dat moment waren we onafscheidelijk en is alles heel snel gegaan.
Wat zalig. Is daten zonder camera’s anders dan zonder?
Kevin : Nee eigenlijk niet. Het is niet dat er tijdens First Dates een cameraman naast je tafel staat, maar je voelt je wel bekeken. Ik vond daten zonder camera’s eigenlijk fijner. Op onze tweede date hadden we alle tijd, dat was in het First Dates restaurant niet zo.
FirstDates5
Hebben jullie de aflevering nog weleens teruggekeken?
Noëlle : Ja, veel te vaak. Het is zo leuk om die eerste date op film te hebben en terug te zien. Ik vind het heel bijzonder.
Hoe reageerde jullie omgeving op de aflevering?
Noëlle : Heel positief eigenlijk. Ik heb gelijk mijn ouders gebeld na de opnames, ze vonden het heel leuk. Op de universiteit werd ik weleens aangesproken omdat mensen me herkenden van televisie.
Is het de magie van First Dates of is het puur toeval dat jullie nu verloofd zijn?
Kevin : Het had best gekund dat we elkaar tegen waren gekomen, maar dat is nooit gebeurd. Dat terwijl we om de hoek bij elkaar woonden. Ik vind dat de matchmakers van First Dates ons knap aan elkaar hebben gekoppeld.
Noëlle : Blijkbaar liep Kevin altijd met zijn hond langs mijn huis. Een vriendin van mij had een relatie met een vriend van Kevin. Het had gekund dat we elkaar op een andere manier tegen waren gekomen, maar het had ook zomaar niet gekund.  
Lopen jullie niet een beetje hard van stapel wat betreft jullie trouwplannen?
Kevin : Ik heb een hartaandoening dus dat maakt dat de situatie wel anders is dan normaal. Het is heel cliché, maar er kan niks tippen aan dit gevoel. Ik wil nooit meer anders.
Noëlle : Dat kan nu ook niet meer nu je mij ten huwelijk hebt gevraagd . We woonden beiden in Amsterdam en zagen elkaar elke week. Kevin heeft door zijn hartaandoening soms extra zorg nodig. Daarom hebben we besloten om samen een huis te gaan zoeken. We wonen in ons huidige huis sinds het najaar van 2018.
Hebben jullie plannen voor een groter huis in de toekomst?
Noëlle : We willen ons hele leven in Amsterdam blijven. Voordat we dit appartement hadden hebben we ook gekeken naar huizen in Zwanenburg, maar dat was echt een huisje met een tuintje. Vrij burgerlijk, daar kreeg ik dus echt uitslag van.
Kevin : Zwanenburg is echt een uithoek van Amsterdam. Het was een oké huis met een tuin, maar voorlopig zitten we prima hier in Amsterdam.
FirstDates3
Hebben jullie een kinderwens?
Noëlle : We zijn wel met babynamen bezig, maar we vermaken ons nu goed met zijn drieën. Het is ook spannend of de hartaandoening van Kevin erfelijk is en zo ja, wat dat dan betekent, mochten we een kindje krijgen.
Kevin : Het lijkt mij heel leuk om een kindje te krijgen. Ik word hopelijk binnen 48 uur oom. Dan kan ik alvast een beetje oefenen.
Hoe is het aanzoek precies gegaan?
Kevin : Eind januari lag ik in het ziekenhuis.  Na een uit de hand gelopen potje paintballen met collega’s stopte mijn hart ermee. Het was heel spannend. Toen heb ik haar gevraagd. Niet op mijn knieën en zonder ring, maar in een ziekenhuisbed, de avond voor de operatie.
Noëlle : En toen zei ik natuurlijk: “Ja”. Zo’n spannende periode brengt je dichter bij elkaar en ik besefte me dat ik niemand anders wilde.
En hoe ging het daarna?
Noëlle : Dit is heel gênant. Toen hij mij ten huwelijk vroeg hebben we het niet gelijk tegen iedereen verteld. De dagen na de operatie ging het gelukkig beter met Kevin maar hij vertelde maar niets over de verloving. Dus ik vroeg hem of hij spijt had en toch niet met mij wilde trouwen. Toen ik naar huis reed kreeg ik ineens allemaal berichtjes binnen. Het bleek dat hij zijn relatiestatus op Facebook snel had veranderd in “Verloofd.” Dat was echter niet echt de manier waarop ik wilde dat mijn familie en vrienden erachter kwamen.
Kevin : Ja, dat was niet echt handig. Als je ooit zwanger wordt zal ik het niet zo op Facebook zetten.
Wanneer is de bruiloft?
Kevin : De verloving is voor mij belangrijker dan trouwen. Ik wil haar laten weten dat ik de rest van mijn leven met haar wil doorbrengen. We kijken wel naar trouwlocaties en praten over wat we wel en niet willen.
Noëlle : Ik ben heel enthousiast. Dat is trouwens ook een eigenschap die Kevin iets minder leuk vindt aan mij. Ik kan me er gelijk helemaal instorten. Ik heb al een getuige voor de bruiloft en had na twee weken al een trouwjurk.
Afgelopen aflevering First Dates Hotel gemist? Met deze gifjes ben je zo weer bij!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.