BNNVARA
Een eerlijk en gelijkwaardig Nederland. Wij zijn voor. Jij ook?

DWDD University: Robbert Dijkgraaf over symmetrie

25 nov 2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
106 keer bekeken
  •  
dijkgraaf
Gisteren was Professor Robbert Dijkgraaf voor de zevende keer terug met een spiksplinternieuwe DWDD University. Het was weer een knaller van een college en die willen we je natuurlijk niet zomaar aan je voorbij laten gaan! Dús zetten we 'm hier gewoon nog een keer voor je klaar. Eerder gaf hij al de colleges: De Oerknal, Het Allerkleinste, Einstein, Het Oneindige, Zwarte Gaten en Licht. In dit college verrijkt hij onze kennis over symmetrie.
In DWDD University neemt Robbert ons mee in de wondere wereld van wis- en natuurkunde. Hij maakt de wetenschap voor iedereen die hier belangstelling voor heeft toegankelijk. Zo kunnen wij de wereld om ons heen beter leren begrijpen. En dit keer konden wij alles leren over symmetrie.
Robbert Dijkgraaf: “Van sneeuwvlokken tot zeesterren, van architectuur tot muziek, van ons eigen spiegelbeeld tot de allerkleinste deeltjes: de natuur en de cultuur wordt bepaald door symmetrie, misschien wel de krachtigste wetmatigheid in de wetenschap. Deze eeuwenlange ontdekkingstocht voert langs de oude Grieken, Franse revolutionairen, islamitische wanddecoraties en Chinese kernfysici.”

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar